Lenovo IdeaCentre Q190, mini PC cu Intel

Sistem desktop PC Lenovo IdeaCentre Q190 e succesorul modelului Q180 și observ că oferă o configurație mai puternică. Deasemenea vine cu ambele unități și doar cu unitatea centrală, astfel că aveți la dispoziție și o unitate optică DVD. Nu știu cât de utilă e pentru unii deoarece deoarece majoritatea datelor le puteți stoca online iar instalarea sistemului de operare o puteți face și de pe stickul de memorie. Deci era mai bine ca acea unitate să fie separat adică să decidă utilizatorul dacă i se pare utilă sau nu. Se adresează celor care nu vor un All-in-One deoarece în acest preț oferă un procesor Celeron ori Pentium. Sunt puține astfel de PCuri, de aceea nu văd de ce ați alege altceva în special că e oferit de un producător foarte bun. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Arată la fel ca și modelul anterior, nu cred că avea rost să schimbe designul dar un monitor Lenovo la pachet promo nu ar fi stricat :).

Cum arată
Cum arată
E mic
E mic

Procesorul acestuia diferă în funcție de alegere și nu e nevoie de ceva mai nou sau mai performant. E un model întâlnit pe laptopuri și care oferă și o placă video Intel performantă. Ca oricare alt desktop compact și acesta oferă: sunet integrat, rețea integrată, WiFi și o mulțime de porturi utile. Upgrade-uri nu sunt posibile datorită dimensiunilor sale dar nici nu e nevoie deoarece are 4GB RAM și hard e 500GB.

Dacă nu folosiți des acea unitate DVD, o puteți detașa și pune alături deoarece PCul funcționează la fel și fără ea, iar acel suport poate fi întors pentru poziționarea unității principale (ca în prima poză). Lipsa sistemului de operare nu e o problemă deoarece îl puteți instala voi și vă recomand Windows 7/8 64 de biți. E mai ieftin așa cu Free DOS și cred că le convine multor utilizatori să-și instaleze ce sistem de operare doresc.

În pachet veți primi și cunoscutele periferice. Cât despre porturi, sunt relativ același ca și pe predecesoarele: USBuri, LAN, VGA, HDMI etc.

Plusuri: vine cu unitate DVD (erau unele modele care nu aveau unitatea DVD), periferice incluse, fiabilitate etc.

Minusuri: preț destul de mare.

Acest Lenovo IdeaCentre Q190 . Având în vedere că arată la fel ca și predecesorul, doar configurație diferă, am postat un clip de prezentare cu acela. Din punct de vedere al prețului și configurației poate fi comparat cu un laptop, însă laptopul are ecran iar acesta îi mai trebuie și monitor. Deci alegerea corectă e în funcție de necesități ori preferințe.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Lenovo IdeaCentre Q190, mini PC cu Intel”

  1. Bună! In magazinele Emag,în prezentarea modelului,nu se spune că are și unitate DVD !Mie mi-ar conveni,deoarece aș putea să inscripționez unele filme pe dvd !Care este adevărul ?Modelul prezentat este Q 190,dar nu se spune de unitatea dvd !?

Comentariile sunt închise.