Lenovo IdeaCentre Q180

Acest sistem desktop PC Lenovo IdeaCentre Q180 e cea mai bună alternativă la un desktop de tip All-in-One deoarece are toate caracteristicile unui astfel de gadget. Adică e compact, portabil, elegant etc. Însă, acesta e foarte mic și accesibil. Acesta e compus din două părți care sunt atrase magnetic: unitatea propriu-zisă și unitatea optică (se vede în a doua poză). Dar dacă nu folosiți unitatea DVD puteți întoarce invers suportul (are suport și pentru o singură parte) și astfel puteți face ca unitatea să stea în picioare. Sincer, nu prea am văzut multe astfel de PC-uri însă performanțele sale sunt decente. Vine cu procesor Intel Atom Sandy Bridge cu Hyper Threading, placă video integrată+dedicată și un hard disk modest de 320 GB. O alternativă nu chiar compactă e Lenovo H420 care vine întrei configurații interesante. Acest Q180 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pachetul
Din față

Specificații tehnice

Se pare că primele gadgeturi cu procesoare Intel Atom (Cedar Trail) sunt aceste desktopuri și nu netbookurile. Acest IdeaCentre Q180 se folosește de un procesor Atom D2700 de 2.1 GHz care e un Dual Core cu cache de 1 MB și placă video Intel GMA 3650. Aceasta are suport HD pentru redare video HD și nu o recomand pentru jocuri în special că are și o placă video dedicată AMD Radeon HD 6450A. Acest 6450A face parte din seria 6000A care se adresează segmentului All-in-One, adică segmentului compact. Performanțele sale nu sunt cu mult diferite față de modelul 6450. Are o memorie video de 512 pe 128 de biți.

Placa de bază vine cu rețea integrată, WLAN și 2 GB la 1066 MHz. Hardul e unul SATA II de 320 GB. Deci, pare că are o configurație de netbook/laptop dar având în vedere dimensiunile sale, e o configurație foarte bună deoarece e de ultimă de generație. Desktopul IdeaCentre Q180 vine cu mouse și tastatură, însă nu sunt de tip Wireless sau slim. Alte caracteristicile ale sale care nu le-am specificat: cititor de carduri, mufă LAN, HDMI și 4 USBuri 3.0. Performanțele plăcii video sunt decente având în vedere că pretențiile de gaming nu pot fi foarte mari în special că nu are un procesor Core ix.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: HDMI, placă video dedicată performantă, compact, arată foarte bine, are doar USBuri 3.0 (compatibile 2.0), accesibil, fiabil etc.

Minusuri: hard cam mic.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaCentre Q180 e un desktop foarte reușit în special datorită dimensiunilor sale, configurației și prețului. E așa de accesibil deoarece vine cu Free DOS care îl puteți șterge și instala Windows 7 Ultimate. Jos se poate viziona despachetarea sa:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Lenovo IdeaCentre Q180”

  1. I-mi place acest computer dar, vreau sa stiu daca se gaseste in configuratia completa Pc – DVD si mini-tastatura wirles lenovosi daca mai este la acelasi pret . Eu l-am vazut dar nu are in componenta DVD-ul si tastatura originala

  2. Are mouse și tastatură, iar prețul e aici. PC-ul vine în mai multe configurații și da aceea trebuie să vezi la magazin dacă are DVD, dar mai mult ca sigur că nu are din moment ce nici aici nu scrie nimic de DVD.

Comentariile sunt închise.