Lenovo IdeaCentre H530 MT, sistem desktop multimedia

Lenovo IdeaCentre H530 MT e doar unul din multele modele ale acestei serii și chiar dacă procesorul ori alte componente diferă, numele e același dar mare parte din componentele hardware sunt aceleași. Eu am observat diferențe la procesor care face parte din generația a patra – Haswell. Veți avea posibilitatea să alegeți un desktop cu procesor Pentium, Core i3, Core i5 sau Core i7. Cele fără MT în nume sunt modele multimedia, pe când cele cu MT nu au decât placa video integrată. Chiar dacă nu pare cea mai bună alegere de gaming, poate fi bun pentru cei cu pretenții mici.

Prețul acestui desktop mi se pare destul de bun ținând de cât v-ar costa să faceți unul similar pe componente. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Desktopul
Desktopul

După cum ziceam, procesoarele fac parte din generația Haswell, iar lista de procesoare e destul de lungă la care se mai adaugă și altele care pot să apară pe parcurs. Are tehnologie wireless dar există adaptoare destul de ieftine și mici care fac același lucru. Placa de bază e una cu sunet integrat, rețea integrată și 4GB de RAM. Se poate pune mai multă memorie ca la oricare alt desktop iar hardul e destul de bun – 1TB 7200 RPM.

La notebookuri, hardul de e 5400 RPM deci nu e chiar așa de performant iar la desktopuri poate fi schimbat ceva mai ușor. Placa video Radeon R7 240 e una cu memorie video proprie dar există și cea Intel. Are doar Free DOS dar voi puteți alege fie Windows 8.1 fie Windows 7. Pe partea de accesorii, vine cu mouse și tastatură. Are dotări bune: USBuri 3.0, USBuri 2.0, HDMI, VGA, porturi audio destule etc.

Cu siguranță v-ați gândit și la un monitor, de aceea vă recomand unul de cel puțin 21 de inci.

Plusuri: vine cu porturi suficiente, preț atractiv, hard disk performant, cititor de carduri, fiabilitate crescută etc.
Minusuri: nu prea are.

Lenovo IdeaCentre H530 MT poate fi următoarea voastră alegere de tip office ori multimedia. Dacă nu vă jucați prea des jocuri ori chiar deloc, puteți lua cel office, iar cu tipul se poate instala și o placă video dedicată. Spre deosebire de un laptop, un desktop suportă upgrade-uri și multe altele. Laptopurile se adresează celor care vor portabilitate și puține fire în jur.

Lasă un comentariu