Lenovo IdeaCentre H520, desktop disponibil în 2 configurații

Lenovo IdeaCentre H520 e disponibil în două configurații: una office cu Core i3 și una multimedia cu Core i7 + GT 630. Există multe asemănări între cele două, atât estetic cât și la capitolul configurație. Spun asta deoarece au aceeași carcasă, memorie la 1600MHz și hard de 1TB. Ambele sunt alegeri bune însă mie îmi place mai mult cel cu i7 și placă video NVIDIA, deoarece poate rula jocuri la detalii medii fără probleme. Dar nici cel cu i3 nu trebuie neglijat deoarece e mai accesibil și viteza de procesare oferită e decentă. Ambele se adresează uzului casnic și vă recomand un monitor FullHD alături de acestea. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa că are o carcasă bine realizată iar unele porturi sunt la îndemână deoarece sunt în partea frontală sus.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul nu e unul cu overclocking ci unul obișnuit – Core i7-3770 de 3.4 GHz. Se observă că face parte din a treia generație de procesoare. Chiar dacă cel cu i3 nu are GT630, are o placă Intel HD Graphics. Chiar dacă nu pare să ofere performanțe grafice prea mari, puteți viziona filme 1080p cu acea placă Intel. Memoria RAM diferă în funcție de configurație: 4GB la cel office și 8GB la cel cu i7 (Dual Channel).

Nu trebuie neglijată nici capacitatea hard diskului de 1TB. E vorba de același hard indiferent de alegerea făcută și poate fi de folos pentru cei care sunt pasionați de filme sau muzică. GT 630 e un model des întâlnit doar că în cazul acestui desktop e vorba de una de 2GB. În conținutul pachetului nu lipsesc perifericele tipice acestor desktopuri.

Carcasa e una cu card reader, unitate optică, HDMI, VGA, LAN dar și alte porturi. Performanțele grafice sunt impresionante având în vedere procesorul și placa NVIDIA GT 630:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: carcasă robustă și e realizată din materiale  bună calitate, preț atractiv, memorie RAM Dual Channel, două configurații, hard disk mare etc.

Minusuri: nu vin cu Windows 8 preinstalat ci cu FreeDOS.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaCentre H520 e una din recomandările mele pentru cei care caută un desktop fiabil de la un producător cu experiență în domeniu. Pe parcurs s-ar putea să mai apară și alte configurații, dar nu vor fi multe. O altă alternativă ar putea un desktop luat pe componente.

Te-ar mai putea interesa