Lenovo IdeaCentre H500S, desktop PC office

Lenovo IdeaCentre H500S vine cu un procesor interesant – Intel Celeron din generația Bay Trail. Această serie nu e una foarte performantă dar poate că nici nu aveți nevoie de mai mult deoarece vreți un desktop doar pentru navigare web, programe, muzică și filme. Nu e genul de PC care merită să-i mai faceți upgrade-uri, deoarece performanțele nu vor crește cu mult (doar dacă înlocuiți unele piese). Carcasa sa e una compactă dar nu e vorba de un mini PC cum sunt altele. Puteți alege să conectați un monitor mai mare dacă vă place să aveți o imagine detaliată – 1080p. Dar și un model HD ar fi o alegere mai bună deoarece e ieftină.

Prețul său e unul interesant deoarece nu sunt multe desktopuri în acest buget dar și pe componente nu prea veți reuși să faceți unul mai bun. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Desktopul
Desktopul

Dacă vă luați un desktop doar cu placă video Intel și că plac jocurile, puteți pune o placă video dedicată. Procesorul Celeron J1850 e unul de 2 GHz și e destul de eficient. O alegere mai bună poate fi un Pentium sau un Core i3 deoarece sunt serii superioare. Restul configurației are: 4GB RAM și 500 GB stocare (un hard modest dar cu viteză de 7200 RPM).

Sistemul nu vine cu sistem preinstalat dar în pachet e inclus un sistem de operare Windows 8.1 64 de biți. Dacă alegeți un alt desktop, tot acest sistem de operare îl recomand sau dacă nu, alegeți versiunea 7 pe 64 biți. Perifericele incluse sunt cele clasice (mouse și tastatură). Carcasa sa e una compactă și de tip home office. Deci sursa sa nu e prea mare iar dotările sunt pe măsură: card reader de tip 7 în 1, LAN, un USB 3.0, patru USBuri 2.0, VGA, trei porturi audio etc.

Plusuri: destule USBuri, arată bine, fiabil, consum mic, bun pentru acasă, Windows 8.1 inclus etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Lenovo IdeaCentre H500S e o alegere excelentă pentru cei care vor să-și înlocuiască vechiul PC care e depășit. Un laptop poate fi o alternativă dacă aveți un buget mai mare deoarece ar fi bine să alegeți unul de 15 inci.

Lasă un comentariu