Lenovo IdeaCentre H410

Sistem desktop PC Lenovo IdeaCentre H410 e o variantă mai ieftină a lui IdeaCentre H420 şi ar fi recomandat de procesorul performant, aspectul business şi calitatea IBM. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi în opinia mea această unitate are un foarte bun raport calitate/preţ.

Poze

Ambalajul
Unitatea

Specificaţii tehnice

Lenovo IdeaCentre H410 e o unitate centrală care are un procesor dual core E6700 de 3,2 giga şi memorie RAM de doar 2 giga. Placa video e una integrată, adică o GMA X4500. Nu e mare lucru, dar angajaţii nu trebuie să se joace jocuri pe calculatoare, ci trebuie să fie productivi. Sunetul e de tip 5.1 şi e integrat la fel ca placa de reţea 10/100. Hardul acestei staţii de lucru e de 320 de giga e montat pe S ATA şi are 7200 rotaţii pe minut. Trebuie să ştiţi că acest calculator are şi unitate DVD RW cu care se pot citi şi imprima DVD-uri. Pe partea de software are free dos, deci nu vine cu Windows preinstalat şi ar fi recomandat să-i cumpăraţi şi nişte licenţe pentru a nu avea probleme. Vine cu Office 2010 Starter, antivirusul McAfee, WIndows Live Essential şi altele.

Vine la pachet cu periferice ca maus pe USB şi tastatură, iar despre staţie trebuie să ştiţi că e de tip business, adică pentru firme. Pe partea de multimedia are card reader, porturi USB, VGA, PS2-uri şi HDMI. Ar mai trebui menţionat că greutatea acestei staţii e undeva la 8 kilograme.

Păreri pro şi contra

Pro: costă puţin, e un produs de calitate de la o firmă cu tradiţie, e performant (procesor dual core, are memorie suficientă), vine cu un pachet de software lite şi are periferice incluse (maus şi tastatură).
Contra: nu vine cu sistem de operare instalat. Un alt minus e garanţia de 1 an, dar aşa e la toate calculatoarele pentru firme.

Preţuri (cel mai mic preţ)

999 lei e un preţ destul de bun pentru un calculator corporatist destinat firmelor mici

Alternative

IdeaCentre H420 e o alternativă mai performantă pentru firmele mai mari şi care au nevoie de calculatoare cu procesoare şi plăci video performante.

Concluzie

Acest sistem Desktop Personal Computer Lenovo IdeaCentre H410 e de recomandat pentru cei care deţin o firmă mică şi nu au prea mulţi bani de investit în tehnică de calcul ultra performantă. PC-urile Lenovo sunt calculatoare cu tradiţie şi sunt găsite în şcoli, firme şi spitale.

Te-ar mai putea interesa