Lenovo IdeaCentre C340

Lenovo IdeaCentre C340 e unul dintre acele sistem desktop PC care pot fi considerate alternative la un laptop deoarece sunt compacte și vin cu puține cabluri. Mai precis, sunt modele de tip All-in-One care nu au unitate centrală deoarece toate componentele sunt integrate în monitor. Astfel ocupă puțin spațiu și nu mai e nevoie de multe cabluri. Unele vin cu ecran tactil care devine util atunci când nu mai doriți să folosiți mouse-ul. Astfel te ajută să interacționezi mai ușor cu interfața sistemului de operare în special dacă e Windows 8. La un așa preț, acesta nu vine cu ecran tactil dar arată destul de bine și e performant. Prețul său mi se pare destul de atractiv iar ca o alternativă puteți lua unul clasic cu configurație multimedia și monitor. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul e așa cum ar trebui să fie: simplu, elegant și subțire. Bineînțeles e însoțit de acele periferice și ca să vă faceți o idee mai bună.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul său e unul din seria Celeron însă din a doua generație de procesoare – Sandy Bridge. E un Intel G550 care poate fi găsit și pe desktopurile obișnuite. Placa de bază e una cu sunet integrat, video integrat, Wi-Fi și 4GB RAM. Multitaskingul e bun foarte bun cu o memorie RAM de 4GB. Puteți naviga pe web dacă aveți un router wireless sau un hotspot în apropiere. Placa video Intel e destul de bună pentru vizionarea de filme 720p.

Hard diskul e unul performant deoarece are 7200RPM și e spațios având în vedere capacitatea sa – 500GB. Având în vedere că are o așa configurație, ar fi indicat să alegeți un sistem de operare pe 64 de biți deoarece are și Free DOS. Ecranul de 20 inci are o rezoluție HD și e unul LCD LED. Alte dotări ale sale sunt: camera web integrată, card reader, porturi USB 2.0/3.0, LAN, microfon și audio.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un preț atractiv, e destul de compact, ecran generos cu rezoluție HD+, difuzoare incorporate de 3W, porturi USB destule, are și unitate DVD.

Minusuri: nu are touchscreen.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaCentre C340 arată ca și modelul C440 deoarece au lansate împreună. Personal, îmi plac cele cu ecran tactil însă sunt ceva mai scumpe decât desktopurile acestea. Jos am pus și o prezentare a cestor două serii:

Te-ar mai putea interesa