Lenovo IdeaCentre B340

Sistemul desktop PC Lenovo IdeaCentre B340 e un alt model All-in-One de la acest producător care din păcate nu oferă ecran senzitiv ci o configurație cu Core i3, 4GB, hard de 500GB și Free DOS. Deci va trebui să alegeți voi sistemul de operare și aveți de ales între Windows 7 și 8, dar 7 mi se pare mai ok deoarece acea interfață e inutilă dacă nu aveți touch-screen. Dar fiecare cu preferințele sale, iar dacă nu vă place acest model, există destule modele ca acesta chiar și de la alți producători. Unele oferă chiar și o placă video performantă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul acestui model e unul obișnuit, adică poate fi găsit și de desktopurile clasice. Procesoarele de pe laptopuri pot fi distinse ușor de acestea, deoarece au terminația M. Modelul de pe acesta e un i3-2130 de 3.4 GHz care e însoțit de placa video Intel HD 2000. Deci poate reda filme 720p și chiar 1080p  cu codecurile necesare. Are o placă de bază cu rețea integrată, sunet integrat, Wi-Fi și 4 GB de RAM instalați. Bineînțeles memoria e la 1333 MHz și nu cred că e mai performantă dacă avea o frecvență de 1600 MHz, deoarece e un desktop office.

Hard diskul său e unul de 500GB și oferă destul spațiu pentru stocarea datelor. Pentru o așa configurație e indicat să optați pentru un Windows pe 64 de biți, în special că acesta are Free DOS. Ecranul de 21 .5 inci oferă o rezoluție Full HD și un aspect 16 pe 9. Deci e foarte bun pentru vizionarea de filme ori pentru aplicațiile de tip office. Poate fi folosit și pentru editare foto sau proiectare deoarece procesorul oferă performanțe decente. Carcasa sa vine ci 6 USBuri din care 2 sunt 3.0, ieșire căști, microfon și HDMI.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: configurație bună pentru un utilizator căruia nu-i plac jocurile 3D mai complexe, e compact (ocupă puțin spațiu), vine cu periferice destul de bune, ecran FullHD cu unghiuri bune de vizibilitate, are tehnologie Wi-Fi (aveți nevoie de un router wireless pentru a vă conecta la intenet, dar o puteți face și prin cablul de rețea) unitate DVD și nu e foarte scump.

Minusuri: lipsa ecranului tactil (ideal pentru a interacționa cu noua interfață oferită de Windows 8).

Concluzie

Acest Lenovo IdeaCentre B340 e succesorul modelului B320 și care oferă multe îmbunătățiri, însă nu excelează la toate capitolele. Jos poate fi văzut un model similar de mai aproape.

Lasă un comentariu