Lenovo G780AM

Acest laptop Lenovo G780AM e unul de 17 inci chiar dacă aparent ați putea spune că e de 18 inci datorită codului său. Are un cod așa de mare deoarece face parte din ou serie care aduce o configurație oarecum nouă. Spun asta pentru că are un Core i7 IvyBridge și unitate Blu-Ray, iar memoria e de 1333MHz și nu de 1600 MHz. Cât despre performanțele grafice, e vorba de un model din seria 6000M de la AMD care nu e chiar cea mai grozavă însă e vorba de o memorie de 2GB cu un BUS de 128 de biți. Era mai indicată o placă din seria 7000M deoarece sunt mai eficiente, dar nu cred că v-ar fi ajutat cu mult. Acest G780AM are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Lenovo G780AM 1
Deschis
Lenovo G780AM 2
Capacul

Specificații tehnice

Procesorul Core i7 model 3520M e cel mai bun model de la ora actuală pentru o astfel de platformă. Bineînțeles există variante mai bune pentru Alienware sau mai știu eu ce laptop, doar că acelea consumă prea mult și nu aveți nevoie de atâta viteză de procesare. Chiar dacă ecranul e de 17.3 inci rezoluția e de 1600 cu 900 pixeli. Aș fi apreciat o rezoluție Full HD la un astfel de procesor. Dar având în vedere cât costă, nu putem avea astfel de pretenții.

Capacitatea memoriei RAM de 1333 MHz poate fi extinsă la cel mult 8GB, iar dacă vă plac jocuri vă recomand acest upgrade. Spațiul de stocare de 500 e suficient chiar și pentru cei pasionați de filme sau muzică. Acesta poate fi upgradat cu un HDD extern 3.0. E vorba de placa video Radeon 6650M care s-ar putea să o știți. Are un BUS de 128 de biți și o memorie de 2GB. O parte din dotările sale sunt următoarele: cameră web HD, card reader, unitate Blu-Ray, USBuri 3.0, VGA, HDMI, WLAN etc. Autonomia nu e așa de mare ca cea a laptopurilor de 15 inci, ci e undeva la 3-4 ore. Deci Lenovo G780AM e un laptop decent cu un preț atractiv.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: procesor foarte bun când vine vorba de jocuri, placă video foarte bună chiar dacă nu e cea mai nouă, unitate Blu-Ray etc.

Minusuri: memorie de 4GB.

Concluzie

Acest model numit Lenovo G780AM e un gadget de tip multimedia decent datorită funcționalității și performanțelor sale. Nu e cel mai bun model pentru cei care călătoresc deoarece e mare și bineînțeles greu de transportat fără geantă. Dacă veți opta pentru acesta, vă recomand și o memorie de 4GB deoarece are un slot liber. Pentru a vă face o idee, am pus o înregistrare cu despachetarea unui model similar:

Te-ar mai putea interesa