Lenovo G780A, laptop multimedia

Dacă te interesează un laptop bun cu ecran de 17 inci atunci acest Lenovo IdeaPad G780A ar fi o recomandare din partea mea datorită prețului bun, a configurației multimedia și a brandului Lenovo care e unul cu tradiție. Acest Lenovo G780A vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop cu ecran de 17.3 inci a cărui rezoluție e 1600×900, procesor i5 din generația a treia, mulți RAMi și o placă video nVidia GeForce GT 630M.

Aspect

E un model de culoare închisă (dark brown) cu ecran mare, iar datorită acestui lucru tastatura are în partea dreaptă și taste numerice. Portabilitatea e una bună deoarece are o greutate de 3 kilograme, iar acest lucru e unul normal pentru un laptop de 17 inci.

Deschis

Caracteristici tehnice

Vine la pachet cu cele mai bune componente cum ar fi procesorul Intel i5-3210M, placa video GeForce GT630M și hardul mare. Venind cu tehnologie nVidia Optimus înseamnă că o să aveți parte de o autonomie ridicată de circa 3-4 ore pentru că placa video nVidia e dezactivată în mod normal și activată automat doar în jocuri. În rest, funcționează doar placa video Intel HD, iar în dxdiag e afișată doar cea de la Intel.

Păreri pro şi contra

Îmi place la acest laptop faptul că poate fi utilizat în multiple scopuri (acasă, la birou etc), nu costă prea mult, iar fiabilitatea sa e una ridicată precum la oricare alt model Lenovo. Chiar dacă e un model mare nu trebuie să vă faceți griji cu referire la portabilitate deoarece bateria ține mult, iar greutatea nu e exagerat de mare.
Din păcate, nu apreciez faptul că nu are sistem de operare, ci doar un FreeDOS care e un fel de MS DOS cu rol de a te ajuta să vezi că laptopul funcționează.

Concluzie

În concluzie, dacă ai nevoie de un laptop business sau un model puternic pentru acasă atunci acest G780A ar fi recomandarea mea. Singurul lucru care mai trebuie să-l faci e să-i instalezi Windows, iar eu aș recomanda Windows 8 pe 64 de biți deoarece pentru alte versiuni nu cred că o să găsești drivere și prin alte versiuni mă refer la Vista și XP.

Te-ar mai putea interesa