Lenovo G580GL

Acest laptop Lenovo G580GL e unul dintre acele modele accesibile dar cu configurații performante. Prețul mai mic se datorează configurației office adică lipsei plăcii video dedicate. Deci pot spune că se adresează celor care vor un înlocuitor pentru vechiul PC, dar vor și performanță. Vine cu un Core i3 Sandy Bridge, 2GB de RAM și hard de 500GB. S-ar putea ca memoria RAM să nu fie suficientă, de aceea vă recomand încă 2GB dar și Windows 7 pe 64 de biți. Am recomandat acea versiune de Windows 7 pentru a beneficia de toată memorie RAM, deoarece cel pe 32 GB vede dor 2,6 GB. Există multe alternative la acesta care arată la fel, doar configurația și prețul diferă. G580GL are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul Core i3-2370M e unul Sandy Bridge care e mai mult decât decent deoarece împreună cu palca video Intel, pot reda filme 1080p. Având în vedere că ecranul e unul HD+ de 15.6 inci, nu ar avea rost să încercați filme mai mari de 720p, doar dacă aveți un TV sau un monitor cu intrare VGA/HDMI. Spuneam mai sus că ar trebui un upgrade la memorie iar versiunea de Windows să fie pe 64 de biți. Un astfel de upgrade vă îmbunătățește multitasking-ul și e foarte important pentru o persoană care folosește mai multe aplicații în același timp. Însă pentru utilizare obișnuită, vă ajung și 2GB de RAMi.

Hardul e tot de 500GB ca și la restul modelelor din seria G580. Placa video Intel HD 3000 nu e pentru jocuri 3D ci mai degrabă e pentru redare de filme și jocuri mai vechi sau 2D. Pe partea de multimedia are cititor de carduri, cameră we dar și unitate DVD. Chiar și restul dotărilor sunt cele uzuale pentru laptopuri dar are și dotări premium: bluetooth și USB 3.0. Greutatea de 2.6 kilograme e normală pentru dimensiunile sale. Lenovo G580GL are toate caracteristicile tehnice necesare pentru a fi o alegere bună.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: porturi USB 3.0, procesor Core i3, bluetooth, autonomie decente și arată destul de bine.

Minusuri: are doar 2GB, dar un upgrade e undeva la 60 de lei.

Concluzie

Acest Lenovo G580GL e un notebook portabil și eficient în special când vine vorba de aplicații office. Îl recomand și pentru design-ul său care e pe maro închis, cu finisaj puțin lucios și tastatură spațiată. Am pus un clip cu un model similar dar care e e pe negru:

Lasă un comentariu