Lenovo G580

Acest laptop Lenovo G580 e unul care are un raport dotări/preț foarte bun deoarece are un procesor Core i3, GT 630M și 4GB de RAM la un preț acceptabil. Design-ul e unul reușit fiind identic cu cel al celorlalte modele din această serie. Pe acesta se pot juca diverse jocuri chiar și cele mai noi apariții, dar nu le puteți rula la detalii chiar maxime. Un procesor Core i5 ar fi fost ideal, dar la un așa preț nu putem avea astfel de așteptări. Oricum nu veți găsi altul mai performant și cu o astfel de placă video în special în acest buget. Chiar și spațiul de stocare e generos – 1TB, pe care puteți ține o mulțime de fișiere media. G580 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

Performanțele sale sunt asigurate de procesorul Core i3-2328M de 2.2 GHz și chiar dacă nu e un IvyBridge, e suficient de bun. Spun asta că pentru aplicații nu aveți nevoie de atâta performanță iar dacă nu sunteți un gamer înrăit, e destul de bun. Ecranul e de 15 inci că doar e vorba de seria 500, iar rezoluția sa e una HD+. Cât despre restul configurației, e vorba de 4 GB RAM și un hard disk generos – 1TB. După cum știți sunt puține laptopuri cu harduri de 1TB, de aceea acesta e o alegere perfectă pentru cei pasionați de filme și muzică.

GT 630M de la NVIDIA are o memorie de 2GB și poate fi comparată ca performanțe cu GT 540M. Restu dotărilor probabil că le și știți, de aceea nu ar avea rost să vi le mai spun. E important ca laptopul ales să vină cu USB 3.0 deoarece viteza de transfer e foarte mare. Are doar 2.6 kilograme și bineînțeles prezintă tastatură numerică. Autonomia e aceeași ca la oricare laptop cu baterie de 6 celule, adică se situează undeva la 3-4 ore.
Sistem de operare:Free DOS

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: raport performanță/preț foarte bun, are un port USB 3.0, configurație decentă pentru jocuri și design plăcut.

Minusuri: lipsă bluetooth..

Concluzie

Cu siguranță, acest Lenovo G580 e alegerea corectă în acest buget chiar dacă nu are procesor Core i5. Poate pe viitor vom vedea un astfel de laptop și cu un așa procesor, dar nu cred că vor fi deosebiri majore de performanță în acesta și acela. Jos am pus un clip de prezentare cu un laptop similar:

Te-ar mai putea interesa