Lenovo G570G

Acest laptop Lenovo G570G are un procesor Intel Celeron Dual Core B800, 4GB de RAM, HDD de 500GB și placă video Intel HD Graphics. Chiar dacă procesorul său e unul Celeron și nu unul Pentium, e mult mai bun decât un E-350 sau E-450. Aici mă refer la viteză de procesare, dar nu oferă o autonomie de maxim 7 ore ci de 5 ore. Spre deosebire de predecesorii săi, acesta oferă un multitasking excelent datorită memoriei RAM de 4GB la 1333 MHz care înlocuiește cea de 2GB. Chiar dacă nu vine cu HDMI, cred că e una dintre cele mai bune soluții office și în acest buget.  Din poze se poate observa că la exterioare are suprafețe lucioase iar la interior are suprafețe mate. Acest G570G are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Celeron B800 are o frecvență de 1.5GHz, un cache de 2MB dar și două nuclee. Deci e vorba de un procesor performant în special când e vorba de operare office. Placa video integrată HD Graphics de la Intel poate reda fără probleme chiar și 720p dar nu e recomandată pentru jocuri. Ecranul său e unul HD+ cu o diagonală de 15.6 inci. E dotat cu protecție lucioasă care împreună cu tehnologia de iluminare LED oferă o imagine mai clară și colorată. Capacitatea RAM e de 4GB după cum am precizat anterior și poate fi extinsă ușor la 8GB având un slot liber.

HDD-ul său e unul de 500GB și deci aveți un spațiu de stocare mai mult decât decent. Pe partea de multimedia, porturi și comunicații are unitate DVD, difuzoare stereo de 3W, card reader, cameră web, LAN, VGA, ieșire audio, trei USBuri 2.0, microfon, bluetooth și WLAN. Deci dotările sunt destul de bune chiar dacă-i lipsește ieșire HDMI. Autonomia oferită de bateria de 6 celule poate să ajungă și la 5 ore în mod economic. Lenovo G570G are doar 2.6 kilograme și deci e portabil. Având în vedere că nu are sistem de operare, ci doar Free DOS, vă recomand Windows 7 pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are bluetooth, autonomie mare, design modern și o configurație excelentă pentru cât costă.

Minusuri: această versiune vine fără HDMI.

Concluzie

Acest Lenovo G570G e recomandarea mea pentru cei care nu sunt pasionați de jocuri sau vor un laptop ieftin pentru școală sau facultate. Având în vedere că are tehnologie WLAN, ar fi indicat să optați pentru un router wireless și dar și pentru o geantă deoarece are suprafețe lucioase.

Te-ar mai putea interesa