Lenovo G570

Unul dintre cele mai vândute modele Lenovo sunt cele din seria 570 sau 580, deoarece au configurații noi și prețuri atractive. Iar un laptop accesibil e Lenovo G570 deoarece are procesor Pentium B950 și nu vine cu placă video dedicată. Design-ul e unul foarte reușit: taste puțin rotunjite, capac reușit și și suprafețe mate la interior (în jurul tastaturii). Cât despre preț, e destul de atractiv însă putea fi și mai mic deoarece există alternative chiar și plăci video NVIDIA. Lenovo G570 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul B950 nu e ultimul din seria sa (B970 e ultimul) iar placa video Intel e bună doar pentru viziona filme. Deci nu prea are rost să vă jucați jocuri 3D pe el, deoarece HD Graphics nu are memorie video dedicată. Ecranul de 15 inci e unul lucios și pentru că are rezoluție de 1366 cu 768 pixeli, nu ar avea rost să vă uitați la filme 1080p. E foarte important ca memorie RAM să fie de cel puțin 3GB deoarece sistemul de operare consumă 1GB iar pentru aplicații aveți nevoie vreo 2-3GB. Ei bine, puteți să-i faceți un upgrade deoarece suportă până la 8GB și are un slot liber.

Capacitatea mică a hardului (320GB) nu e un minus deoarece puteți să luați un hard disk extern iar capacitatea sa depinde de preferințele voastre. Vine cu toate dotările obișnuite pentru un laptop de 15 inci, însă îi lipsește portul HDMI. Acel port putea fi de folos numai dacă aveați și un televizor cu intrare HDMI. Astfel puteați folosi laptopul ca și media player portabil. Autonomia de 6 ore se datorează bateriei dar trebuie să faceți și anumite setări (exemplu: luminozitate minimă).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie maximă de 6 ore, procesor bun pentru aplicații office, ecran cu luminozitate mare (ideal pentru cei care vor să-l folosească în spații deschise), puteți viziona filme 720p dar și altele.

Minusuri: lipsă HDMI și nu vine cu porturi USB 3.0.

Concluzie

Acest Lenovo G570 nu e cel mai nou din seria sa dar ar putea fi următoarea voastră alegere, în special dacă aveți nevoie de autonomia mare. Deci poate fi de folos care călătoresc sau fac naveta. Există alternative de la Asus care s-ar putea să vă intereseze deoarece vin cu plăci video AMD și prețurile sunt similare. Dacă vă interesează cum arată acesta, am pus un clip cu un G570:

Te-ar mai putea interesa