Lenovo G560e

Laptopul Lenovo G560e sau Lenovo IdeaPad G560e cum mai este cunoscut e recomandat de faptul că are procesor dual core, vine cu 3 giga de RAM, are hard încăpător de 500 de giga şi e ieftin. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi în opinia mea e unul foarte bun pentru un laptop cu dual core. La acest preţ, care e un preţ destul de bun pentru un laptop cu performanţe medii, ai un laptop cu destinaţie princială sarcinile office (navigat pe internet, ascultat muzică şi vizionat filme). O alternativă ar fi IdeaPad G560e care e tot modelul acesta, dar poate vine cu un procesor mai bun.

Poze

Deschis
Tastatură

Specificaţii tehnice

Lenovo G560e e un notebook dotat cu procesor dual core de la Intel, mai exact un Pentium T4500. Ecranul are 15,6 inci şi e de tip LCD LED. Normal că rezoluţia e de 1366 pe 768 pixeli şi e optimă pentru vizualizarea filmelor HD. Stă bine la partea de memorie deoarece are instalaţi 3 giga RAM model DDR3 şi are un hard de 500 de giga. Hardul nu excelează din punct de vedere al performanţelor, dar nu e nici stă nici rău deoarece are 5400 rotaţii pe minut şi e montat pe Serial ATA. Placa video e un Intel GMA care are capabilităţi HD. Din clipul de mai jos puteţi vedea că jocurile merg, dar nu excepţional deoarece până la urmă e o placă integrată.

Pe partea de multimedia are unitate DVD, două difuzoare stereo, card reader şi cameră web de 0,3 megapixeli. Nu cred că o să folosiţi unitatea DVD la altceva decât instalarea OS-ului, iar despre difuzoare trebuie ştiut că au 3W . Din păcate nu are HDMI, dar are VGA, LAN, WLAN şi alte conexiuni des întâlnite la laptopuri. Bateria ţine destul de mult, adică undeva la 3 ore, deoarece are 6 celule. Greutatea e de circa două kilograme jumătate şi despre laptop mai trebuie ştiut că are tastatură numerică.

Păreri pro şi contra

Pro: procesorul dual core, autonomia normală, placa video are capabilităţi 720p, hardul are 500 de giga şi are 3 giga de RAMi instalaţi.
Contra: nu arată prea bine (dar nu arată nici rău).

Concluzie

Dacă vreţi un PC performant şi ieftin atunci acesta ar fi una dintre cele mai bune alegeri. De recomandat ar fi să instalaţi pe el cea mai nouă variantă de Windnows, adică Windows 7 Service Pack 1 pe 64 de biţi.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Lenovo G560e”

  1. La tastatura seamana destul de mult cu noile modele Asus si in special cu modelul k53T… dar cam atat. Lenovo este un producator bun si laptopurile lui sunt la fel de bune iar pentru noi exista avantajul ca sunt ieftine.

Comentariile sunt închise.