Lenovo Essential M5400, laptop multimedia

Lenovo Essential M5400 e un laptop din noua generație și care are un design parcă împrumutat de la ultrabookuri. Și aici mă refer doar la interior deoarece carcasa e cam aceeași, cu linii ceva mai interesante (ca și la modelele Z). Îmi place cum arată din toate punctele de vedere, dar aș fi apreciat și mai mult dacă ar fi avut un touchpad cu butoane integrate și DVD-ul e inutil. Probabil, îl veți folosi doar pentru instalarea sistemului de operare, dar o puteți face și cu un stick USB. Îmi place finisajul argintiu cu gri deoarece culoarea neagră e prea clasică.

Nu are decât Free DOS de aceea și prețul mai atractiv, dar aveți de ales între câteva configurații, dar eu aș opta pentru cea cu 8GB. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Configurațiile nu diferă cu mult, doar memoria RAM e de 4 ori 8GB. Procesorul e același Core i3-4000M de 2.4 GHz care nu are un consum foarte redus dar tot e mai mic consumul față de seria IvyBridge. Placa video e una integrată, dar are și una dedicată de tip GT 740M care e mult superioară. Cu ea puteți juca diverse jocuri și le puteți seta la detalii ceva mai mari, comparativ cu una pe 64 de biți.

Ecranul e destul de plăcut chiar dacă nu are o rezoluție FullHD, dar are o diagonală de 15 inci și un contrast decent. După cum am precizat mai sus, memoria RAM poate să difere dar cea de 8GB e perfectă pentru orice sarcină. În toate situațiile, hardul e unul cu memorie flash/SSD de 8GB pentru un plus de performanță.

Are și unitate DVD dar eu aș fi prefer fără deoarece nu prea o folosesc și laptopul ar fi fost mai portabil. Are difuzoare de 4 W dar puteți folosi un sistem audio decent. Are trei USBuri și două sunt cu interfață 3.0,cele cu 3.0 sunt ceva mai bune pentru a transfera fișiere. Puteți folosi periferice wireless având în vedere că are bluetooth, de exemplu puteți conecta un mouse wireless. Bateria sa de 6 celule oferă o autonomie mult peste media – 6-8 ore, și depinde de cum îl folosiți.

Plusuri: are bluetooth, autonomie maximă de 8 ore, cititor de amprentă, configurație cu hard hibrid și placă video dedicată.
Minusuri: nu are.

Lenovo Essential M5400 e un laptop deosebit în acest preț și poate fi o alegere perfectă având în vedere performanțele și designul.

Te-ar mai putea interesa