Lenovo Essential H530, sistem desktop multimedia

Lenovo Essential H530 e o alegere mai bună decât H520 ori H520e, deoarece configurația e mult mai puternică – Core i5 Haswell și Radeon R7 240. Deci datorită acelei plăci video, acest desktop e unul de tip multimedia și nu de tip office. Mai precis, acesta poate reda jocuri, filme la calitate video superioară și programe profesionale. Prefer astfel de desktopuri deoarece se poate adresa întregii familii iar pentru cât costă, chiar merită. E adevărat, că un procesor Haswell e mai scump decât unul dintr-o generație precedentă. E dotat chiar și cu WiFi, tehnologie wireless care e prezentă pe mai toate gadgeturile portabile și mai nou și pe desktopurile mai noi.

Dacă aveți un desktop sau vreți să luați unul și nu are WiFi, un adaptor wireless USB e soluția accesibilă și la îndemâna oricui. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Unitatea
Unitatea

Procesorul Intel Core i5-4430 de 3 GHz e foarte bun și spun asta pentru că e însoțit de multe tehnologii utile care îi îmbunătățesc performanțele. Placa de bază e o altă componentă hardware importantă și care suportă mici upgrade-uri. La capitolul memorie, 8GB RAM mi se pare mai mult decât suficient. Spațiul de stocare e de 1TB și nu cred că veți avea nevoie de mai mult. Doar un SSD ar mări performanțele desktopului.

Placa video AMD Radeon R7 240 e una dintr-o generație mai nou și care are 2 GB memorie. Sunt incluse atât un mouse cât și o tastatură, dar ambele sunt cu interfață USB. Aș recomanda Windows 7 64 biți pentru acesta deoarece vede toată memorie RAM (nu ca cel de 32 biți).

Ca și porturi are următoarele: 8 USBuri (2 sunt de tip 3.0, restul au interfață 2.0), HDMI, VGA, LA etc. Deci e bine să alegeți un monitor cu intrare HDMI, iar claitate video va fi pe măsură. Eu aș alege un monitor de 24 de inci cu panou IPS deoarece claritatea imaginii e evidentă din toate unghiurile. Există modele care pot fi puse pe perete, care au tuner TV incorporate ori care pot fi rotite cu ajutorul unui pivot.

Plusuri: are o fiabilitate crescută, card reader, spațiu de stocare suficient, procesor Core i5, multitasking etc.
Minusuri: nu e accesibil pentru oricine.

Lenovo Essential H530 are aceeași carcasă ca și H520, doar că la interior lucrurile stau altfel deoarece acesta are componente mai bune dar placa de bază e una similară (oferă aceleași ieșiri video, porturi USB etc).

Te-ar mai putea interesa