Lenovo Essential H520e, sistem desktop PC office

Lenovo Essential H520e e o alegere bună dacă vă uitați după un sistem desktop echilibrat și fiabil. Nu are o configurație prea nouă dar procesorul e destul de acceptabil, fiind un IvyBridge. La momentul actual, sunt două configurații dar pentru doar 100 de lei diferență, eu zic să alegeți pe cel cu Pentium și hard disk mai mare. Alte diferențe nu veți găsi între cele 2 configurații, dar nu este exclus ca pe parcurs să mai apară și altele. Dar există și alte serii similare care ar trebui luate în considerare și care sunt cam la fel de utile.

Prețurile sunt destul de atractive după cum spuneam, iar perifericele standard sunt incluse. Deci aveți nevoie doar de un monitor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Unitatea
Unitatea

După cum am mai zis anterior, procesoarele sunt din seria a 3-a și anume: Celeron G1620T și Pentium G2030T. Eu aș opta pentru modelul mai performant deoarece diferența de preț e nesemnificativă. Placa de bază e una cu multe sloturi, tehnologii și ieșiri. Memoria RAM e una de 4GB de tip Single Channel și nu cred că veți avea nevoie de mai mult. Chiar dacă vă place să stocați diverse, un hard generos e binevenit.

Ca și placă video, are una integrată tot de la Intel și care nu o recomand pentru jocuri. Are doar FreeDOS, iar dacă ar fi să alegeți un sistem de operare aș alege Windows 7. Mouse-ul și tastatura sunt incluse și sunt modele cu interfață USB. Porturile sale sunt multe: 6 USBuri 2.0, 2 USBuri 3.0, VGA, HDMI, audio, microfon etc. Sunt porturile uzuale dar ieșire HDMI vă permite să conectați un monitor destul de performant, iar eu aș alege unul de cel puțin 21 de inci datorită rezoluției ecranului. Dacă vreți un desktop pentru uz casnic ori pentru lucru, acesta poate fi acela iar dacă vreți ceva mai performant, ar fi bine să alegeți altul deoarece acesta nu suportă prea multe upgrade-uri (sursa nu e una foarte mare).

Plusuri: oferă ieșire HDMI, porturi USB 3.0, card reader performant, preț atractiv și altele.
Minusuri: nu prea are în acest buget.

Lenovo Essential H520e e unul perfect pentru cei care nu vor performanțe ridicate dar totuși își doresc un desktop cu hardware mai nou. Nu are procesoare Haswell, de aceea configurațiile sunt accesibile și poate nici nu căutați ceva mai scump. Mai precis, căutați un raport performanță/preț bun și ca desktopul să fie oferit de un producător cu experiență.

Lasă un comentariu