Lenovo Essential G770AM

Fără discuție, Lenovo e un producător de 5 stele, iar dacă vrei un laptop de gaming atunci ar trebui să alegi un Lenovo Essential G770AM care la unele magazine o să-l găsiți sub numele de Lenovo IdeaPad G770AM ori Lenovo G770AM. În opinia mea nici nu costă prea mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și dacă ești un pasionat/maniac de jocuri atunci ar trebui să-l alegi. Cipul grafic e unul AMD Radeon HD 6650M și vine cu memorie de 1GB pe 128 biți. Procesorul e un i5 2450M și chiar dacă e un dual core e mia puternic decât multe i7-uri de pe piață.

Poze

Modelul acesta de G770 e unul pe maro și vine cu tastatură completă, adică are și tastatură numerică în partea dreaptă. Deoarece ecranul său e unul mare de 17,3 inci și rezoluția e una HD+ de 1600 pe 900 pixeli și acest lucru facilitează vizionarea filmelor Blu-ray, dar și HD la o calitate foarte bună.

Deschis
Capac

Specificaţii tehnice

Modelul G770AM are un ecran de 17 inci, după cum spuneam anterior, și de aceea va putea fi folosit cu succes pentru vizionarea filmelor dar și la gaming. Vine cu un GPU foarte puternic model HD 6650M de la AMD, iar cipul GPU din procesorul Intel e dezactivat (s-ar putea să mă înșel și să existe vreun firmware pentru placa de bază care să facă ca ambele cipuri grafice să funcționeze în paralel cum e la Nvidia+Intel HD). Memoria RAM e una de 4GB și e suficientă, iar hardul e unul de 500 de giga la 5400 rotații pe minut. Diferența dintre acest model pe 5400 și unul pe 7200 nu e prea mare deoarece componentele sunt echilibrate, dar dacă o să-i puneți un SSD atunci o să se vadă foarte clar diferența. 😉

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț foarte accesibil și acest lucru îi oferă un foarte bun raport între preț și calitate; ecranul e unul de 17 inci care e mai mare decât unul 15 inci și asta se vede după rezoluția HD+; are numeroase porturi printre care se numără și HDMI-ul la care se poate conecta o cameră; greutatea sa e una mică și are doar cu 400 grame mai mult decât un model de 15; autonomia e una decentă deoarece bateria scoate undeva la peste două ore.
Contra: nimic, chiar ți prețul său e unul destul de mic.

Concluzie

Aș recomanda modelul G770AM mai mult celor care vor o sculă puternică la prelucrare video ori la gaming. Evident că există modele speciale pentru astfel de sarcini deoarece au ecrane de tip Full HD însă costă de vreo două ori cât acesta. Mie îmi place atât din perspectiva aspectului cât și a performanțelor, iar aspectul său poate fi admirat din preview-ul de mai jos.

Te-ar mai putea interesa