Lenovo Essential G770A

Dacă sunteţi în căutarea unui înlocuitor pentru actualul PC, acest laptop Lenovo Essential G770A ar fi o soluţie foarte bună în special dacă vă plac filmele şi jocurile. Spre deosebire de predecesorul său, acesta re mai multă memorie RAM şi o placă video cu memorie de 2GB. Chiar dacă placa video e de 64 de biţi, e numai bună pentru gaming HD. Vine ca alternativă mult mai performantă la vechiul G770A care nu a făcut parte din categoria Essential (sau IdeaPad). Se poate observa destul de uşor că e vorba de un laptop premium, e evident în special datorită designului. Acest Essential G770A are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Lenovo G770A 1
Deschis
Lenovo G770A 2 1
Capac

Specificații tehnice

Procesorul Core i5 2450M de 2.5 GHz al acestui laptop e numai bun chiar şi pentru gaming, iar pentru utilizare office vă recomand să folosiţi placa video integrată deoarece are un consum redus de energie. Dacă folosiţi laptopul doar pe birou şi deci nu umblaţi cu el, puteţi să scoateţi bateria şi să-l alimentaţi la priză. Ecranul de 17.3 inci are o rezoluţie 900p de tip LCD cu LED care e numai bun chiar şi pentru vizionat filme.

Memoria RAM de 8GB nu mai poate fi mărită dar şi aşa nu cred că veţi avea nevoie nici măcar de 6GB. Sincer, niciodată nu strică să aveţi mai mult :). Hard disk-ul nu e unul prea grozav însă e destul de mare – 500 GB. Placa video dedicată AMD Radeon HD 6370M de 2GB e un model cu BUS de 64 de biţi şi e un model reuşit. La capitolul dotări are difuzoare stereo de 3W, cititor de carduri, DVD, microfon, o ieşire audio, VGA, patru USBuri 2.0, HDMI, LAN, bluetooth şi WLAN. Autonomia de funcţionare a acumulatorului de 6 celule poate să ajungă chiar şi la 4-5 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare, are un design foarte reuşit (carcasă din plastic şi aluminiu la exterior), nu are Windows (e mai accesibil şi puteţi instala care variantă doriţi: Ultimate, Professional etc.), nu e foarte greu pentru dimensiunile sale, are un preţ oarecum bun şi o configuraţie pentru a rula orice joc la detalii medii.

Minusuri: nu are noua placă video 7470M.

Concluzie

Lenovo Essential G770A e recomandarea mea de la acest producător deoarece poate rual chiar şi filme 1080p fără probele pe un TV datorită ieşirii HDMI. Jos am pus un clip cu acest model ca să vedeţi cât de bine arată:

Lasă un comentariu