Lenovo Essential G580, laptop ieftin

Actualizare 17.01.2014: Laptopul e disponibil la ofertă cu 300 lei reducere și espressor Bosch TAS2001EE cadou. Laptopul costând 1999 lei, iar valoarea cadoului e de 239 lei.

Articolul din 28.08.2012:
Dacă îți căutai un laptop bun și ieftin atunci cred că acest Lenovo Essential G580 ar fi o variantă bună care vine ca o alternativă la Lenovo G580GL. Din păcate, e doar un laptop pentru sarcini office, iar dacă îl luați pe firmă atunci garanția sa e de un an. Procesorul e unul Celeron B820 Dual Core și vă garantează performanțe superioare. După cum spuneam, e ieftin și asta deoarece poate fi luat la un preţ bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Nu arată cu nimic diferit față de alte modele din seria G580 și acest lucru se poate vedea din pozele de alături, dar și din preview-ul de la final. Ecranul e unul de 15 inci și fiind de rezoluție HD+ o să fie numai bun la vizionarea filmelor HD, adică 720p. E un model de culoare neagră, iar tastatura e una de tip UK care nu vă va crea probleme.

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

Essential G580 de la Lenovo e un laptop esențial pentru acele persoane care nu sunt pasionate de jocuri și nici nu intenționează să folosească notebook-ul în interes de gaming. Ecranul e unul de 15,6 inci și e de tip LED ceea ce vă garantează un consum mic de curent. Bateria ține undeva la maxim 5 ore și asta e de oarece are cip grafic Intel HD Graphics.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine; e realizat în stil IBM, adică are o culoare sobră și e rigid ca și construcție; raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun ca la toate laptopurile Lenovo; memoria standard e de 4 giga, iar cea maximă e de 8; cipul grafic integrat în procesor e unul foarte capabil de a reda filme HD și vor merge chiar și jocurile mai simple.
Contra: era interesant dacă venea cu procesor Pentium.

Concluzie

Dacă vrei un laptop simplu cu o autonomie crescută care să ici nu coste prea mult atunci îți recomand acest G580 deoarece cred că-ți va plăcea, iar din clipul de alături îți vei face o părere despre cum arată și cam ce poate. Utilizarea sa nu e deloc complicată și pe el mai trebuie instalat doar sistemul de operare și driverele corespunzătoare. Eu recomand să-i instalați Windows 7 64 bit pentru ca să beneficiați de toată memoria RAM.

Un comentariu la „Lenovo Essential G580, laptop ieftin”

  1. as dori sa stiu ce rating are (facut de retea)-cu sistemul de operare windows 7
    vreau sa achizitionez unul si doresc sa stiu ce nota primeste de la 1.0 la 7.9

Lasă un comentariu