Lenovo Essential G580, laptop ieftin

Actualizare 17.01.2014: Laptopul e disponibil la ofertă cu 300 lei reducere și espressor Bosch TAS2001EE cadou. Laptopul costând 1999 lei, iar valoarea cadoului e de 239 lei.

Articolul din 28.08.2012:
Dacă îți căutai un laptop bun și ieftin atunci cred că acest Lenovo Essential G580 ar fi o variantă bună care vine ca o alternativă la Lenovo G580GL. Din păcate, e doar un laptop pentru sarcini office, iar dacă îl luați pe firmă atunci garanția sa e de un an. Procesorul e unul Celeron B820 Dual Core și vă garantează performanțe superioare. După cum spuneam, e ieftin și asta deoarece poate fi luat la un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Nu arată cu nimic diferit față de alte modele din seria G580 și acest lucru se poate vedea din pozele de alături, dar și din preview-ul de la final. Ecranul e unul de 15 inci și fiind de rezoluție HD+ o să fie numai bun la vizionarea filmelor HD, adică 720p. E un model de culoare neagră, iar tastatura e una de tip UK care nu vă va crea probleme.

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

Essential G580 de la Lenovo e un laptop esențial pentru acele persoane care nu sunt pasionate de jocuri și nici nu intenționează să folosească notebook-ul în interes de gaming. Ecranul e unul de 15,6 inci și e de tip LED ceea ce vă garantează un consum mic de curent. Bateria ține undeva la maxim 5 ore și asta e de oarece are cip grafic Intel HD Graphics.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine; e realizat în stil IBM, adică are o culoare sobră și e rigid ca și construcție; raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun ca la toate laptopurile Lenovo; memoria standard e de 4 giga, iar cea maximă e de 8; cipul grafic integrat în procesor e unul foarte capabil de a reda filme HD și vor merge chiar și jocurile mai simple.
Contra: era interesant dacă venea cu procesor Pentium.

Concluzie

Dacă vrei un laptop simplu cu o autonomie crescută care să ici nu coste prea mult atunci îți recomand acest G580 deoarece cred că-ți va plăcea, iar din clipul de alături îți vei face o părere despre cum arată și cam ce poate. Utilizarea sa nu e deloc complicată și pe el mai trebuie instalat doar sistemul de operare și driverele corespunzătoare. Eu recomand să-i instalați Windows 7 64 bit pentru ca să beneficiați de toată memoria RAM.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Lenovo Essential G580, laptop ieftin”

  1. as dori sa stiu ce rating are (facut de retea)-cu sistemul de operare windows 7
    vreau sa achizitionez unul si doresc sa stiu ce nota primeste de la 1.0 la 7.9

Comentariile sunt închise.