Lenovo Essential C560 e un desktop compact adică unul All-in-One, adică nu are unitate centrală. Toate componentele sunt integrate în acel monitor, motiv pentru care e destul de greu și nu puteți să-i faceți upgrade-uri. Puteți totuși să alegeți un hard disk extern un tuner TV extern ori ce alt periferic cu interfață USB. Îmi plac aceste desktopuri deoarece ocupă puțin spațiu, perifericele sunt wireless și arată bine. Are difuzoare integrate, dar tot nu se compară cu un sistem audio 2.1 ori mai bun. Ecranul e 1080p și e normal să fie așa deaorece are o diagonală mare. Unele desktopuri ca și acesta au chiar și tehnologie touch, doar că acesta nu o are. E bine și fără, astfel puteți opta și pentru Windows 7.
Cele cu multi-touch sunt mult mai scumpe și necesită și un sistem de operare pe măsură. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Procesorul Core i3-4130T de 2.9 GHz e o alegere bună pentru cei ce vor ceva nou și performant. Se potrivește perfect cu o placă video GeForce 705M de 2 GB. Spun asta deoarece e un desktop multimedia bun (pentru filme, jocuri, muzică, web etc). Sunt prezente majoritatea tehnologiile Intel pentru seria a 4-a, dar are chiar și WiFi. Deci vă puteți conecta la web dacă e un hotspot ori un router wireless în apropiere.
Restul componentelor hardware sunt: 4 GB memorie și un hard de 1TB. Are doar FreeDOS și cel mai bun sistem de operare ar fi 7 64 de biți ori 8.1 dacă vă place acea interfață. Ecranul de 23 de inci e unul foarte bun și plăcut având în vedere unghiurile de vizibilitate și rezoluția FullHD.
Ca și dotări are: cititor de carduri de tip 6 în 1, USB 3.0 (sunt două și nu e nevoie de mai multe deoarece sunt utile doar pentru transferul de date, iar pentru periferice aveți cele 2.0), USB 2.0, ieșire HDMI (dacă vreți să conectați mai un monitor la acesta și mă refer la unul mai mare), LAN, microfon și ieșire audio.
Plusuri: are un procesor performant, ieșire HDMI, periferice wireless, card reader, USBuri 3.0, WiFi etc.
Minusuri: nu e chiar accesibil.
Lenovo Essential C560 poate fi o alternativă la un laptop având în vedere că acesta are și o placă video dedicată, deci e un desktop multimedia. Bineînțeles e mai scump decât un desktop clasic cu aceeași configurație, doar că acea plăci video nu o veți găsi pentru desktopuri (mai degrabă pentru diverse soluții mobile/portabile).