Lenovo Essential B570e

Acest laptop Lenovo Essential B570e e un model nou deoarece vine cu noul procesor Pentium Dual Core de la Intel – B950. Însă, acel procesor nu e cel mai performant deoarece mai există și cele Core i, dar acelea sunt pentru jocuri și nu utilizare office. Deci e vorba de un laptop cu configurație office (internet, aplicații și chiar și filme). Se poate observa că acest model face parte din seria B adică vine fără suprafețe lucioase, motiv pentru care are o bilă albă din partea mea. Mie nu-mi plac laptopuri cu suprafețe lucioase deoarece atrag praful, se văd amprentele și se zgârie ușor. Tastatura e puțin aerisită iar tasatele sun puțin rotunjite. Am observat că s-a renunțat la IdeaPad în favoarea denumirii de Essential, dar nu veți vedea nici o diferență. O alternativă cu procesor AMD, mai accesibilă și cu cititor de amprentă e Essential B575G. Însă acest B570e are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Intel Pentium B950 are o frecvență de 2.2 GHz și vine cu o placă video Intel HD Graphics 2000. Acesta nu e indicată pentru gaming, însă poate rula câteva jocuri mai vechi. Nu e vorba de un laptop de dimensiuni reduse deoarece are clasicul ecran de 15.6 inci de tip LCD LED. Nu vine cu protecție Anti-Glare doar Glare. Această protecție oferă culori mai vii și deci e numai bun pentru filme. Multitaskingul e destul de bun chiar dacă e un laptop Entry-Level. Capacitatea memoriei RAM e de 4 GB și are o frecvență de 1333 MHz.

Hardul acestui laptop e unul SATA de 500 GB și e numai bun pentru a stoca filme. la capitolele multimedia, porturi și comunicații Essential B570e vine cu WLAN, LAN, microfon, port HDMI, VGA, o ieșire audio, trei USBuri 2.0, difuzoare stereo de 3 W, card reader, cameră web și unitate DVD. La un așa preț nu putem așa cine știe ce pretenții. Mă refer la acumulatorul de 6 celule care oferă o autonomie de funcționare de 3 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: B570e vine cu Free DOS (există posibilitatea să-l luați cu DVD cu Windows), are un design plăcut, carcasă robustă, performanțe office decente și preț mic.

Minusuri: lipsa portului USB 3.0.

Concluzie

Acest Lenovo Essential B570e e un laptop fiabil în acest buget și în special dacă doriți un model cu 4GB de RAM. Jos am pus o mică prezentare a unui model foarte similar care să faceți o idee despre cuma arată:

Te-ar mai putea interesa