Lenovo Essential B560G

Acest laptop Lenovo Essential B560G e cea mai bună recomandare de tip business și într-un buget limitat. Acesta face parte din acel segment datorită cititorului de amprentă, a configurației office decente și a carcasei robuste. Orice laptop care dorește să fie unul business, trebuie să fie robust, să fie performant și să vină cu tehnologii de securizare a datelor. Dar și autonomia joacă un rol important, deoarece trebuie să fie un laptop cu care poți călătorii fără probleme. În acest caz, autonomia sa poate să ajungă și la cel mult 45 ore. Din punct de vedere a configurației pot spune că seamănă mult cu modelul IdeaPad B560G. Ambele arată la fel și de aceea am pus jos și un clip. Essential B560G are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatură

Specificaţii tehnice

Procesorul acestui laptop e unul din seria anterioară și anume un Core i3 380M de 2.5 GHz. Acesta e însoțit de placa video integrată Intel HD Graphics care e numai bună pentru utilizare office deoarece are un consum redus de energie și poate reda chiar și filme 1080p. E un model cu ecran de 15.6 ini și cu o rezoluție HD+ – 1366 cu 768 pixeli. E vorba de un display LCD LED cu protecție Glare. Memoria RAM vine cu o capacitate de 4 GB la o frecvență de 1333 MHz și poate fi mărită dar nu văd rostul acestui upgrade.

Are un HDD destul de spațios (500GB) însă nu e unul tare performant deoarece e de 5400 RPM. La capitolul dotări nu stă rău deoarece are: unitate DVD, difuzoare stereo de 4W, card reader, ieșire audio, cameră web, port VGA, LAN, trei USBuri 2.0, microfon, WLAN, cititor de amprentă și un acumulator de e 6 celule. Nu vine cu Windows 7 preinstalat pentru ca prețul să fie mai accesibil, însă se poate opta și pentru Windows atunci când îl achiziționați.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie peste 4 ore, Free DOS, e un laptop de tip business ieftin, portabil (2.4 kilograme), are un design robust și procesor foarte bun.

Minusuri: HDD nu e de 7200 RPM și lipsă HDMI.

Concluzie

Acest Lenovo Essential B560G e un model accesibil și ideal pentru cei care călătoresc și doresc un gadget care să le protejeze datele. Cu acesta puteți chiar să și vizionați și un film HD pe timpul călătoriei datorită plăcii video care are suport HD. Jos am pus un clip cu un model foarte similar din punct de vedere al aspectului:

Te-ar mai putea interesa