Lenovo Essential B5400, laptop business

Dacă vă interesează un laptop business bun atunci ar trebui să vă orientați înspre Lenovo Essential B5400. Să nu mă înțelegeți greșit, e bun și pentru acasă, doar că e realizat să reziste mai mult decât un laptop pentru „home use”. Designul e unul clasic, daci are acele taste rotunjite la bază, iar carcasa e tipică Lenovo/IBM.
E recomandarea mea pentru cineva care vrea un laptop rezistent, puternic și cu o baterie care ține până la 8 ore (cu atât se laudă producătorul).

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Acesta depinde în general de configurație deoarece există modele cu plăci video dedicate și altele doar cu plăci video integrate. A doua categorie fiind mai ieftină. (Dacă nu vă pasionează jocurile sau dacă nu aveți nevoie de putere pe partea video atunci nu e nevoie să dați bani în plus pe un model care are placă video cu memorie dedicată.)

Notebook-ul
Notebook-ul

Pe partea de caracteristici Lenovo B5400 vine cu procesoare Intel (Pentium 3550m, i3-4000m și i5-4200m), iar plăcile video sunt Intel HD fie GeForce (720M sau 740M). La capitolul memorie are de la 4GB memorie RAM, iar hardurile sunt unele de tip hibrid (capacitate de 1TB ori 500GB cu Smartcache de 8GB). Cam acestea ar fi cele mai importante aspecte pe partea hardware, iar la capitolul software nu vine cu sistem de operare. Datorită prezenței plăcii video GeForce GT eu aș recomanda să instalați Windows 7, iar driverele bune sunt doar cele de pe site-ul Lenovo.
Nu înțeleg de ce producătorii încă mai pun unități DVD pe laptopuri deoarece nici nu-mi mai amintesc când am pus ultima oară mâna pe un CD sau DVD.

Plusurile acestui model sunt portabilitatea (bateria cu 6 celule ține undeva la 6-8 ore… în funcție de cm utilizați laptopul, și greutatea e de circa 2,3 kilograme). Lucrurile mai puțin bune ar fi lipsa unui OS și că ecranul nu are o rezoluție mai mare. Un alt lucru care poate pentru unii e un mare inconvenient e lipsa unui model cu procesor i7.

Concluzia mea referitoare la acest model e că laptopul este cu adevărat bun deoarece nu găsești prea multe laptopuri cu SSHD-uri pe piață, iar bateria ține mult… chiar dacă performanțele sunt peste medie. Totuși hardul nu echivalează un SSD la performanțe, poate doar în anumite cazuri.
Mi-aș fi dorit să pun și un video review cu acest produs, dar nu am găsit niciunul care să fie ok.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Lenovo Essential B5400, laptop business”

  1. va rog daca aveti si disponibiliatea sa imi dati un sfat sau eventul un driver pe care eu nu-l gasesc.
    am achizitionat acest laptop si i-am instalat w7x32 si w7x64.nu reusesc sa fac functionala partea de whirleless desi am descarcat si instalat driverul de pe site de la lenovo.
    fiind inca in garantie (30 de zile/emag)ma bate gandul sa il returnez.(am mai citit un rewieu pe pagina de la emag in care cineva isi exprima aceiasi nemultumire.
    va multumesc !
    va rog sa ma ajutati daca aveti posibilitatea

Comentariile sunt închise.