Lenovo Edge 15

Un laptop destul de interesant este acest laptop Lenovo Edge 15 care e un Lenovo ThinkPad Edge 15 cu i3-380M. Nu este un IdeaPad ieftin şi de aceea costă undeva la 2000 lei, dar aspectul, performanţele şi autonomia sunt de nota 10… mai puţin garanţia care este de doar 12 luni. 🙁 Acest Lenovo ThinkPad Edge 15 este unul mai mult de business. Un model mai nou e Lenovo ThinkPad Edge E520 care arată puțin mai bine și are performanțe impresionante la un preț accesibil.

Poze

Închis
Pe scaun

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Din poze puteţi vedea că nu este un Lenovo IdeaPad, ci un Lenovo ThinkPad Edge 15 care poate fi considerat un notebook pentru oameni de afaceri. Arată mult mai bine şi se pot vedea şi din imagini dotările premium din jurul touchpad-ului.

Păreri pro şi contra

Pro: procesor puternic, autonomia mare, preţ modic, aspect plăcut şi calitate premium.
Contra: garanţie de 1 an. Un al minus ar putea fi considerat faptul că are doar 2 giga de RAM.

Specificaţii tehnice

Acest laptop Lenovo Edge 15 care e un ThinkPad EDGE de 15,6 inci cu un ecran de 1366 pe 768 pixeli de tip LCD iluminat cu LED. Procesorul cu care este dotat e un Intel i3 380 la 2,53 giga, FSB 1066 şi cu un cache de 3 mega. Placa video este una Intel HD graphics care suportă şi jocuri.

Memoria RAM instalată este 2 giga DDR3 la 1066 megaherţi şi dacă mai vreţi să-i puneţi o memorie trebuie să ştiţi că mai are un slot de memorie liber. RAMii nu sunt aşa de scumpi şi 2 giga costă undeva la 80-90 de lei.
Hardul este unul de 500 de giga la 7200 rotaţii pe minut cu senzor antişoc.
Pe partea multimedia are unitate DVD, card reader 7 în 1, boxe stereo de 1,5 W fiecare, cameră web de 2 megapixeli (are microfon incorporat).
Pe partea de reţelistică are LAN 10/100/100 şi WLAN b/g/n.
Nu are modem, dar are bluetooth, cititor de amprente, baterie de 6 celule care ţine undeva la 4 ore jumătate.
Ca porturi are conector HDMI, conector VGA, USB, eSATA, LAN, audio mic şi express card.
Lenovo ThinkPad Edge 15 este un laptop roşu cu touchpad şi trackpoint, iar greutatea lui este de 2,5 kilograme.

Concluzie

Acest laptop Lenovo Edge 15 este unul premium, iar punctele forte sunt calitatea lui, performanţele şi autonomia.

Cel mai bun sistem de operare de instalat pe acest laptop ar fi Windows pe 32 de biţi dacă ara 2 giga de RAM, iar dacă are 4 atunci e mai bine să-i instalaţi o versiune de 64 bit. Se poate instala şi Windows XP, dar cu probleme la găsirea driverelor. Nu recomand Win XP deoarece este depăşit fiind un OS creat în 2001.

Te-ar mai putea interesa