Lenovo B580

Laptopul Lenovo B580 e cel mai nou din seria de tip business/multimedia și care vine la un preț atractiv. Spun asta pentru că aveți de ales între două configurații, iar singura diferență o constituie procesorul. Aveți de ales între un Pentium și un Core i5 Ivy Bridge, iar dacă sunteți un gamer înrăit vă recomand i5-ul chiar dacă diferența de preț e semnificativă. Face parte din segmentul business datorită cititorului de amprentă care mărește securitatea laptopului și deci a datelor de pe acesta. Îmi place design-ul actual al modelului deoarece e simplu iar tastatura are taste depărtate. Cu siguranță un finisaj metalic ca de pe modelele Z ar fi fost ideal, dar la un astfel de preț și configurație nu puteți avea pretenții. B580 are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Se poate observa că arată ca seria precedentă însă la interior găsim un procesor mai nou dar și alte îmbunătățiri.

Deschis
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul Pentium Dual Core B970 e unul Dual Core dar nu e mai bun decât un Core i5 Ivy Bridge însă raportul performanță/preț e decent. Pe lângă placa video dedicată NVIDIA mai are și una integrată Intel. Rezoluția ecranului său e una HD+ și e cea normală pentru ecranul de 15.6 inci. Cei 4 GB sunt mai mulți decât suficienți dar se poate instala încă o plăcuță de 4 GB pentru un plus de performanță (dar e important să fie de 1600 MHz).

Spațiul de stocare e de 500GB și poate fi extins cu unul extern pe portul USB 3.0. GT 610M are o memoria video de 2GB pentru mai multe setări și e pe 64 de biți. Pe partea de dotări are unitate DVD, difuzoare stereo, cititor de carduri, HDMI, VGA, HDMI, bluetooth, WLAN, USB 3.0 și 2.0. Mai sunt și alte dotări dar acestea sunt cele mai importante. Autonomia e cea obișnuită și e de peste 3 ore dar numai în mod office. Pentru o astfel de configurație vă recomand doar Windows 7 și anume varianta pe 64 de biți. Spun asta deoarece Lenovo B580 are Free DOS și nu vă recomand XP-ul. Are doar 2.5 kilograme și deci e portabil dar nu se poate compara cu un ultrabook deoarece e un alt segment.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: configurație nouă, patru USBuri, bluetooth, carcasă robustă, performanțe peste așteptări și se menține destul de rece.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest laptop Lenovo B580 e o alegere bună pentru cei pasionați de jocuri și aveți de ales între două modele reușite. Alegerea e a voastră în funcție de bugetul alocat.

Lasă un comentariu