Lenovo B570G

Cel mai nou Lenovo B570 e laptopul Lenovo B570G care e unul de tip Business (asemănător lui B570A) datorită prezenței cititorului de amprentă și deci se adresează celor care doresc un gadget bine securizat și de calitate. Vine ca o alternativă la modelul IdeaPad Z570AT care are placă video dedicată și vine în două culori (roșu și albastru). Spre deosebire de alte modele, acesta are cititorul de amprentă poziționat undeva în partea stângă a zonei de sprijin a palmelor și nicidecum între butoanele touchpad-ului sau deasupra lui, cum găsim la alte modele. După cum vedeți are tastatură ceva mai bine realizată decât la vechea serie 560 și anume cu taste depărtate și puțin rotunjite (chiclet). Configurația e destul de bună și aici fac referire la procesorul i3 Sandy Bridge, 3 giga de RAM și ecran cu rezoluție HD+. Acest Lenovo B570G are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul e unul Intel Core i3 model 2310M Sandy Bridge care are o frecvență de 2.1 GHz, tehnologie 32 nm și un cache de 3 MB. Ecranul e unul de 15.6 inci cu rezoluție 1366 cu 768 pixeli și e de tip LCD LED Glare. Memoria RAM de 3 giga poate fi mărită până la 8 giga dar și așa cred că 3 giga sunt suficienți pentru că au o frecvență de 1333 MHz. Capacitatea de stocare a hard disk-ului e de 500 de giga iar acesta e un model SATA la 5400 RPM.

Placa video integrată Intel HD Graphics 3000 e un model reușit deoarece redă filmele Full HD și jocurile vechi. Pe partea de multimedia, porturi și comunicații vine cu difuzoare stereo de 3 W, cititor de carduri, cameră web de 0.3 MP, unitate DVD, ieșire audio, eSATA, microfon, RJ-45, HDMI, VGA, trei USB-uri 2.0, bluetooth și Wi-Fi.

Ca și caracteristici speciale are: cititor de amprentă, o greutate de numai 2.3 kilograme și o baterie de 6 celule care oferă 3 ore de funcționare. Vine cu tastatură numerică, Free DOS și din păcate nu are USB-uri 3.0.

Păreri pro și contra achiziției

Are un design foarte reușit, performanțele sunt decente atât în aplicații cât și în ceea ce privesc filmele HD dar și cele Full HD. E destul de ușor pentru asemenea dimensiuni și ecranul e ideal deoarece are un contrast ridicat iar culorile sunt vii (LED).

La un așa preț putea să vină cu cel puțin un USB 3.0 și Windows 7, sau măcar să fie mai ieftin.

Concluzie

După părerea mea se putea și mai bine și aici fac referință la dotări, dar raportul calitate/preț pentru acest Lenovo B570G e unul foarte bun.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Lenovo B570G”

  1. Vroiam sa te intreb daca recomanzi ceva coolingPad pt acest model. Totodata m-ar interesa care coolingPaduri sunt mai recomandate ? Cele cu 2-3 coolere mici sau cu 1 cooler dar mai mare ?

  2. N-are niciun rost să-ți iei un cooling pad pentru că astfel de laptopuri nu se încălzesc. Dacă te deranjeză la scris sau la un film atunci poți să bagi o carte sub el. 🙂

  3. Pe mine personal nu ma deranjeaza, dar ma gandesc ca ar ajuta mai mult daca ar sta pe ceva metalic/aluminiu si racit cu unul/trei ventilatoare decat pe o carte sau birou. Nu contest ca un CoolingPad e necesar pt gameri si laptopuri ce merg 24/7 dar eu as face-o ca si o masura preventiva si sa-l ajut cu racirea.

Comentariile sunt închise.