Lenovo B570A

Laptopul Lenovo B570A ar putea fi considerat un laptop office premium (alternativă la B570G) deoarece are procesor i5, RAM 4 giga, hard de 500 și placă video dedicata de 1 giga. E un laptop mai mult de office deoarece placa video care e doar pe 64 de biți nu-l face tocmai un notebook de gaming, deși jocurile vor merge destul de bine. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și își merită banii datorită performanțelor excepționale și autonomiei foarte bună.

Poze

Din față
Tastatura

Specificaţii tehnice

Lenovo B570A e un laptop cu procesor i5 2430 care e un Intel din generația nouă. Ecranul e de 15,6 inci și din păcate e glare, dar tehnologia e LCD LED.
Stă foarte bine la capitolul memorie deoarece are 4 giga RAM DDR3 și mai pot fi adăugați încă 4 deoarece are încă un slot liber. Hardul e unul de 500 de giga și are 5400 rotații pe minut. La partea video are două plăci video, dar cea mai importantă e cea dedicată care e un GeForce 410M de 1 giga și pe 64 de biți. Cealaltă placă video este una integrată de la Intel și în combinație cu tehnologia Optimus va asigura o autonomie mai mare.

La partea de multimedia are unitate DVD, difuzoare stereo de 3W fiecare, cititor de carduri și webcam. Ca porturi are HDMI, VGA, eSATA, USB, LAN și WLAN. Porturile de rețea sunt LAN și WLAN și sunt de tip 10/100/1000, respectiv b/g/n. Bateria e de 6 celule și asigură o autonomie de lucru de undeva până la 3 ore. Are undeva la 2,35 kilograme, tastatură numerică și culoarea neagră. Ca sistem de operare are Free Dos, deci nu vine cu Windows.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, prețul nu prea mare având în vedere că e laptop premium, performanțele sunt excepționale (datorită procesorului i5, celor 4 giga de RAM și plăcii video de 1 giga).
Contra: ecranul te orbește, placa video nu e pe 128 biți, iar procesorul nu e quad core.

Preţuri (cel mai mic preţ)

Cum scriam la început, prețul acestui laptop e undeva la 2309 lei și e un best buy având în vedere că este un notebook pentru cei care vor mai mult. G570GH ar fi o alternativă destul de bună la acest model și e de recomandat pentru cei care or ceva ieftin, dar la fel de bun, iar  B570G e ceva foarte similar ca preț, aspect și performanțe.

Concluzie

Un laptop Lenovo B570A e de recomandat celor care au nevoie de un calculator pentru sarcini speciale, dar și pentru un joc la sfârșit de săptămână.

Te-ar mai putea interesa