Acest laptop Lenovo B560A e o variantă îmbunătățită a modelului IdeaPad B560A și aici mă refer la noul procesor Core i5 și la cititorul de amprentă. Deci carcasa e aceeași având în vedere că e un 560 și deci prezintă mai puține suprafețe lucioase decât la modelele mai noi. Spun asta pentru că suprafețele lucioase atrag praful și se murdăresc ușor. Eu prefer laptopurile cu suprafață texturată sau mată. Singura suprafață lucioasă o veți găsi doar la ecran – glare. Acest tip de protecție oferă culori mai vii dar și un contrast mai bun față de cea anti-glare. B560A are un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Poze


Specificații tehnice
Procesorul său e suficient de bun chiar și pentru a rula jocuri deoarece e vorba de un Intel Core i5-540M de 2.5 GHz. Nu e cel mai bun laptop pentru a vă juca jocuri deoarece placa video 310M e de 64 de biți cu o memorie video de 1 GB. Însă se pot viziona fără probleme filme HD datorită ecranului HD ready de 15.6 inci dar și 1080p datorită ieșirii HDMI. Capacitatea de 4 GB e decentă pentru orice tip de utilizator însă dacă doriți un upgrade care ar măr performanțele laptopului, vă recomand un SSD și încă 4GB (pentru jocuri).
HDD-ul de 500GB e unul SATA și e decent dacă folosiți laptopul ca unul oarecare. La capitolele multimedia, porturi și comunicații Lenovo B560A vine cu DVD RW, difuzoare stereo, cameră web, card reader, difuzoare de 4W, mufă RJ45, ieșire audio, teri USBuri 2.0, VGA, HDMI, microfon, bluetooth și WLAN. Autonomia oferită de baterie e undeva la 2-3 ore care nu e una prea grozavă dar dacă nu călătoriți e satisfăcătoare. Vă recomand doar Windows 7 pe 64 de biți în special că are 4 GB de RAM. Performanțele plăcii video pot fi văzute în clipul de jos:
Păreri pro și contra achiziției
Plusuri: prezintă securitatea superioară (cititor de amprentă+Kensington), e accesibil (are doar Free DOS), e unul dintre cele mai accesibile modele cu Core i5.
Minusuri: placa video dedicată nu e un model nou.
Concluzie
Acest Lenovo B560A e o recomandare dacă doriți să nu depășiți un buget anume și doriți o configurație puternică chiar dacă nu e de ultimă generație. Se adresează și celor care vor un plus de securitate în special dacă aveți stocate date confidențiale pe el. Ca să vă faceți o idee despre el, v-am postat și un clip Youtube cu un model identic:
hey….salut ..poti sa imi spui cum pot dezactiva touchpad-ul pt ca deja ma scoate din sarite …plss :))
la mn laptopul e la fel
Apeși pe Fn și
F9F8 în același timp.