Lenovo B50-30, laptop ieftin și eficient

Laptopul Lenovo B50-30 e disponibil în multe variante, iar unele au chiar și Windows 8.1 preinstalat. Majoritatea vin cu configurații Entry-Level, adică au procesoare Bay Trail-M care e o generație nouă de procesoare. Aceasta dorește să înlocuiască pe cea Intel Atom, care nu era una foarte performantă dar nici nu era nevoie deoarece se adresa utilizatorilor care aveau pretenții mici. Pentru vizionarea de filme, aplicații office ori navigare web e suficient ca procesorul să aibă două nuclee. Noile componente hardware sunt mai eficiente și performante iar prețurile nu sunt chiar așa de mari.

Prețul unui astfel de laptop e foarte bun în special dacă e cu Celeron, însă eu vă recomand cu Pentium pentru acel plus de performanță. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Laptopul
Laptopul

Procesorul Intel Celeron are două nuclee și o frecvență de 2.5 GHz, însă cel Pentium are caracteristici mai bune (de exemplu: are 4 nuclee). Ecranul de 15 inci e unul HD ca la restul laptopurilor și e satisfăcător dacă ținem cont de densitatea pixelilor. Poate fi chiar și un media player portabil de succes cu toate acele dotări și specificații.

Pe partea de memorie are o plăcuță de 4GB RAM și un hard disk de 500GB. Chiar dacă pare mic acel hard disk, trebuie să știți că poate fi înlocuit. Placa video GeForce 820M e una cu chipset NVIDIA și poate fi folosită chiar și pentru unele jocuri, totuși vă recomand un laptop mai bun pentru gaming.

Are o greutate redusă – 2.3 kg, greutatea care se datorează bateriei mai mici dar și construcției. Consider că se putea renunța la tastatura numerică dr și la unitatea DVD, iar Windows 8.1 să fie preinstalat pe toate laptopurile. În general, unitatea DVD e folosită pentru instalarea sistemului, restul aplicațiilor pot fi luate online.

Plusuri: are doar 2.3 kg, cameră web HD, bluetooth, preț atractiv, USB 3.0, fiabilitate etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Lenovo B50-30 e o alegere destul de ieftină ținând cont de configurație și preț. Oricum, nu putea fi un laptop foarte scump având în vedere procesoarele Bay Trail-M. Jos am pus o prezentare a acestui laptop .

Lasă un comentariu