Laptopuri

Scriu despre cele mai bune laptop-uri de la producători consacraţi printre care se mai strecoară şi un producător românesc gen Allview. Notebook-urile care sunt recomandarea mea sunt din diverse categorii (de la office până la gaming). Acestea vin la prețuri foarte avantajoase și aici mă refer la cele sub 1.500 lei care au o configurație Office decentă (Dual Core, minim 2 giga de RAM, autonomie de cel puțin 4 ore, ecran 15, multe porturi etc). Dacă vă decideți să achiziționați un laptop, puteți opta pentru prelungirea garanției la 2, 3 sau 4 ani sau pentru serviciul Service Expres.

Puteți să beneficiați de promoția TVA-ul înapoi în caz că-l achiziționați în timpul acelei promoții. Aceste promoții se modifică în fiecare lună iar la unele mărci veți primi chiar și cadouri (geantă, mouse, router, memorie USB, +1 an garanţie sau altele). Dacă sunteți în căutarea unui laptop cu software licențiat, trebuie să știți că există un pachet promoțional cu Windows 7 (preț avantajos dacă le luați împreună). Laptop-urile pot fi de diferite dimensiuni, de la 11.6 inci până la cele de 18.4 inci și le puteți deosebi de mini laptop-uri (netbook-uri) prin identificarea rezoluției acestuia (se fie cel puțin HD+ – 1366 cu 768 pixeli).

Dacă vă întrebați cum alegeți un laptop atunci răspunsul ar fi că în funcție de necesități. Pentru sarcini uzuale alegeți un model office, iar dacă sunteți pasionați de jocuri atunci alegeți unul de gaming.

Intel sau AMD, aceasta e întrebarea. Cei de la AMD au inovat foarte mult în ultimii ani, iar dcă alegeți un laptop cu procesor AMD Ryzen atunci nu veți da greș deoarece sunt mai performante decât cele Intel.