Flash SSD 64GB SSDNow V200 SATA 3 2.5

SSD-urile au devenit foarte populare în ultima perioadă, iar Kingston SSDNow V200 e un model apreciat datorită versatilităţii sale. Acest Flash SSD 64GB SSDNow V200 SATA 3 2.5 e prezent în 3 configuraţii după cum urmează: w/Adapter, Desktop Bundle Kit (pentru sistemele desktop PC) şi Laptop Bundle Kit (pentru laptopuri). Toate aceste 3 modele au 7mm height deci au o grosime de 7 milimetri. 

Modelul de faţă are o capacitate de 64 giga şi un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Evident că preţul e foarte mic în comparaţie cu ce poate şi dacă e să îl comparăm cu Solid State Drive-urile din trecut.
Poate o să vă zgârciţi şi o să cumpăraţi cel mai ieftin model, dar eu vă recomand ca dacă aveţi un netbook atunci să cumpăraţi varianta de laptop, iar dacă aveţi un desktop atunci să cumpăratţi varianta de desktop.

Poze

Pachetul
Aşa arată

Specificaţii tehnice

SSDNow V200 are o capacitate de 64GB şi poate fi montat pe SATA3 care presupune o viteză de transfer teoretică de 600 mega pe secundă.

Faţă de versiunea anterioară acest model e mult mai rapid şi asta se poate vedea din testul de alături. Eu zic că e un test destul de profesional realizat din moment ce ambele calculatoare sunt la fel şi au acelaşi sistem de operare (Ubuntu).

E mic şi uşor de instalat, iar despre greutate pot spune că are undeva la până în 88 grame. Dimensiunile sunt compacte având 69 pe 101 pe 7 milimetri (W x D x H). Deci, poate fi montat cu uşurinţă în orice laptop ori desktop PC.

Păreri pro şi contra

Pro: sistemul de operare porneşte în vreo 10-15 secunde, e uşor de montat, nu costă mult, iar capacitatea e destul de mare pentru a stoca Windowsul şi programele instalate (nu kiturile).
Contra: e de recomandat să fie folosit pentru stocarea sistemului de operare şi nu pentru colecţia de programe, jocuri ori filme. (Viteza de scriere nu e chiar bună şi de aceea nu e recomandat să îl folosiţi pentru stocarea filmelor.)

Concluzie

SSD-ul e o componentă foarte puternică SSDNow200 e unul dintre cele mai rapide modele. Alături e un clip pentru a vă demonstra diferenţa dintre hard şi acest timp de super componentă. Diferenţele sunt destul de evidente, mai ales că e o variantă mult îmbunătăţită a lui V100.

P.S.: Chiar dacă aveţi un calculator vechi cu SATA I ori II în mod normal e compatibil cu acest SSD deoarece suportă şi mai puţin de Serial ATA 3.

Te-ar mai putea interesa

9 comentarii la „Flash SSD 64GB SSDNow V200 SATA 3 2.5”

 1. Foarte motivat de acest articol (si de altele, recunosc) am purces la achizitionarea acestui SSD (64Gb) in perioada promotionala de dupa aparitia lui, cand inca nu se itisera voci suparate pe mapamond care sa demaste „calitatile” lui. La birou am versiunea V100, mai veche dar sprintena, asa ca m-am gandit „logic” cum ca V200 ar fi inexprimabil de iute. Uite ca nu-i asa. Instalarea windows-ului a durat muult mai mult decat pe un HDD de duzina, boot-area se face insa intr-un timp mai scurt decat pe hard, iar inchiderea sistemului este la fel de rapida…. dar foarte lenta in comparatie cu V100. In testarea cu AS SSD Benchmark scorul a iesit infiorator de jenant: 104 puncte. Citeste in maxim 200mb/s si scrie 80mb/s in seqvential dupa toate configurarile posibile recomandate de mintile luminate ale domeniului, insa altii au obtinut valori si mai mici:
  „New Kingston V200 slogan: works best if not used.”
  …din pacate

 2. Am facut si eu o comparatie cu un Corsair din seria 3 si din cate am observat si pe Corsair ca si pe V200 sunt probleme la scriere in sensul ca nu e recomandat ca windowsul sa se instaleze de pe SSD, ci cloneze de pe hard cu Ghost.
  Calculatorul avea SATA 2 si astfel nu am putut testa la capacitate maxima, dar cred ca e clar ca un SSD nu e pe post de hard ci ca accelerator la bootare, shootdown si programe gata instalate.

 3. Am văzut și eu că se plânge lumea (pe forumuri) de SSD-uri (de la toate brandurile) că nu scriu mai rapid decât un hard. Probabil de aceea există variante premium de kituri SSD în care sunt furnizate programe de clonare a partiției cu Windows și programele furnizate.
  Însă dacă sunt probleme pe partea de Read atunci înseamnă că e defect SSD-ul.

 4. E defect din conceptie. In plus, am scris mai sus ca utilizez deja de destula vreme un V100 care se misca impecabil. A fost instalat acelasi tip de windows si pe el, tot de pe dvd original, aceleasi programe si e utilizat de aceeasi persoana. Computerele au configuratii asemanatoare (i5 si i7). Singura problema a fost la configurarea AHCI fiindca PC-ul de teste setat cu asa ceva pentru V200 nu depisteaza componentele SATA nici cu ugrade de bios. A trebuit sa-l las pe IDE. Nici producatorii nu recomanda nicaieri in ambalaj ori pe site ca acest controller JMicron necesita AHCI. Pe configuratia AHCI de pe celalalt calcualtor, unde am inlocuit V100 cu V200 de proba, s-a comportat la fel de lent, pe slot SATA 3. Deci eu zic, ca si altii dealtfel, ca aceasta versiune de SSD trebuie evitata la cumparare.

 5. Am varianta pe 64GB si intr-adevar e lent la scriere insa la citire se descurca ireprosabil. E primul meu SSD si in mare parte sunt multumit de el dar ma ajuta mult daca avea o capacitate de 128 la acest pret.

 6. @Bogdan – Sunt interesat de puncajul obtinut de tine pe acel SSD. Daca e foarte diferit de ce am am pus eu in link-urile de mai sus, ar fi bine sa stiu ca sa-l duc pe al meu la garantie.
  Ma intereseaza si impresiile altor posesori al acestui model. Poate m-am obisnuit sa astept eu viteza mai mare de la un SSD decat de la hardul Velociraptor (10.000rpm, 150Gb – cel inlocuit de actualul V200), insa am cronometrat in cat timp imi deschid ambele 3d Studio Max 2012 si Autocad 2012. Pe hard dura 10s iar pe V200 cam 8 secunde. Cei care detin V100 stiu ca nu mint cand afirm ca asemenea aplicatii se deschid in 3secunde intre apasarea iconitei si apasarea butonului „Open File”. Pentru mine, in munca zilnica, asta conteaza mai mult decat timpii de boot si shut down.

 7. Scuze… revin cu alte cifre: pe Velociraptor timul mediu de descihdere al programelor de grafica enuntate este de 20s iar pe V200 este de 38s. Pe V100 chiar se deschid in 3 secunde.

 8. Cei de la Kingston spun că problema va fi rezolvată printr-un firmware nou (luna aceasta va fi lansat) care va fi localizat aici … (Comunicatul oficial e aici … )

Comentariile sunt închise.