Kingston 120GB HyperX 3K SSD

O alternativă la 90GB HyperX 3K e acest Kingston 120GB HyperX 3K SSD care e un SSD Kingston HyperX 3K de 120GB. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și normal că există și o variantă premium care are un preț cu vreo 100-200 lei mai mare. Eu recomand în general SSD-urile deoarece ajută la o pornire mai rapidă a calculatorului, dar și a diferitelor programe gen Photoshop și chiar a jocurilor.

Poze

Modelele HyperX 3K arată la fel, iar designul acestui model e unul clasic. Cutia e destul de rezistentă și pentru doritori o puteți demonta, dar nu prea e recomandat. Greutatea componentei e una foarte mică de puțin sub 100 grame și din această cauză nu o să aveți probleme în a monta componenta într-un laptop. Faptul că are 2,5 inci e un alt factor care facilitează montarea Solid State Drive-ului atât într-un notebook cât și într-un desktop PC.

Așa arată

Specificaţii tehnice

Fiind un SSD, normal că nu e mare lucru de precizat despre specificațiile sale tehnice. Cred că e foarte important de spus că are o capacitate de 120 giga și că rata de transfer e undeva la 500 MB/s. Această rată de transfer e una extrem de bună, iar scrierea se face cu 510 mega ceea ce e excelent. Aceste date sunt posibile datorită faptului că suportă interfața SATA3, iar pe alte modele de SATA s-ar putea ca vitezele să fie ceva mai mici.

Păreri pro şi contra

Pro: suportă cea mai nouă interfață Serial ATA – Sata 3; are o garanție de 3 ani; e rezistent la șocuri, deci e foarte bun pentru laptopuri; durata de viață e una destul de bună fiind de undeva la un milion de ore; brandul e unul de încredere deoarece produce memorii de cea mai bună calitate la prețuri foarte bune.
Contra: nu există vreun motiv serios de a nu achiziționa acest produs.

Concluzie

Dacă vrei să-ți ușurezi laptopul ori să beneficiezi de viteze superioare de acces atunci ai nevoie de o componentă cum ar fi aceasta. Din preview-ul de alături se poate observa cum arată cu aproximație, însă nu știu dacă e așa de important aspectul, ci faptul că are o viteză de transfer de undeva la 500 MB/s. E undeva la dublu față de alte modele, iar această viteză se referă atât la cea de scriere cât și la cea de citire.

Te-ar mai putea interesa