Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Kindle Paperwhite Wi-Fi

eBook reader-ul Kindle Paperwhite Wi-Fi e cel mai nou din seria oferită de Amazon și care pare a fi cel mai bun. Aduce un ecran luminos, mai precis un ecran mai alb dar și clar datorită numărului mare de pixeli – cu 62% mai mulți pixeli. Asta presupune o rezoluție superioară, dar nici prea mare pentru a nu afecta autonomia sa. Imaginile sunt mai accentuate (cu 25%) și bateria ține 8 săptămâni de utilizare obișnuită. Bineînțeles luminozitatea e ajustabilă pentru cei care citesc și seara. Deci denumire sa e potrivită pentru ce oferă, adică are un ecran alb ca și hârtia. Poate stoca peste 1000 de cărți cu acea memorie internă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Așa arată

Așa arată

Comparativ cu un model mai vechi

Comparativ cu un model mai vechi

Specificații tehnice

Are un ecran 6 inci e unul tactil cu o rezoluție decentă, astfel că oferă o densitate de 211 ppi. Luminozitatea poate fi reglată ușor și aveți la dispoziție 16 niveluri de gri. Din acea memorie internă de 2GB, utilizatorul are la dispoziție doar 1.2 GB care consider că e suficient pentru a stoca destule cărți pe el. Bineînțeles nu sunteți obligat să cumpărați acele cărți de pe Amazon, puteți să copiați prin intermediul USBului diverse cărți sau reviste românești. Suportă multe formate text dar și câteva formate foto: txt, pdf, doc, jpeg etc. La capitolul conectivitate are și Wi-Fi dar care nu cred că va fi de mare folos deoarece nu puteți naviga pe web ca și pe tablete datorită browserului web care e diferit.

Dar până la urmă e un gadget pentru citi și nu pentru navigat, care mi se pare destul de reușit și poate fi cadoul ideal pentru persoana iubită în special dacă e o persoană care dorește să fie în pas cu noile tehnologii.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: subțire cât un creion, autonomie generoasă, ecran mai clar datorită contrastului generos, iluminare integrată, mai ușor decât o tabletă de 7 inci și fiabilitate.

Minusuri: nu e chiar accesibil și multitouch cu 2 degete.

Concluzie

Acest Kindle Paperwhite e o alternativă foarte bună la predecesoarele modele deoarece diferența de preț nu e mare și e justificate. Kindle Fire pare a fi o alternativă la acesta  deoarece oferă mai multă funcționalitate dar nu și aceeași autonomie. Bineînțeles luminozitatea ecranului poate fi setată la minim, astfel ecranul e la fel ca și la restul modelelor (se poate observa în clipul de jos):

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu