Kindle Fire Full Color 7

Spre deosebire de alte gadgeturi similare de la alți producători, tableta Kindle Fire Full Color 7 Multi-touch Display Wi-Fi a fost lansată pentru a fi un produs exclusiv Amazon chiar dacă are Android. La pornire nu veți vedea aplicații ca pe tabletele obișnuite cu Android ci veți observa rafturi pe care sunt cărți, albume muzicale, filme și aplicații (inclusiv jocuri). Mai precis, vine cu pachetul de aplicații special oferit de Amazon AppStore și eBook Reader Store. Deci aveți de-a face cu o interfață mult mai interesantă și în același timp originală, mult diferită de decât a celorlalți producători (Lenovo, Sony, HTC etc.). Tableta Kindle numită Fire Full Color 7 nu dă posibilitate utilizatorului să instaleze alte aplicații de pe alte Store-uri cum ar fi cel a lui Android, dar s-ar putea să le puteți instala prin copierea lor de pe PC/laptop. Dar și așa sunt mii de aplicații pe Amazon AppStore pentru aceasta. Singurul eBook Reader de la acest magazin care e disponibil pe piață e actualul Kindle DX, însă dacă doriți o tabletă nu aveți nevoie de un buget generos. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta Kindle Fire

Interfața
Spatele

Câteva informații

Această tabletă Amazon Kindle Fire Full Color 7 inci a fost lansată împreună cu alte două gadgeturi (eBook Readere): noul Kindle și Kindle Touch 3G/WiFi. Având în vedere că e un gadget care vizează „consumul media”, nu are cameră foto sau microfon. Se zvonește că acest magazin va oferi și un serviciu de video-streaming (Amazon Instant Video din cadrul lui Amazon Prime) pentru cei care sunt pasionați de filme. Deci trebuie să vă înscrieți doar pe Amazon Prime și veți beneficia timp de 1 lună fără a plăti nimic de cele mai bune servicii de transport, video streaming etc. Acest serviciu e disponibil pentru cei care au fie o tabletă Amazon fie un eBook Reader de-al lor. Puteți să plătiți 79 de dolari pe an pentru a deveni membru Amazon Prime și a avea la dispoziție peste 100.000 de filme și seriale, din care vreo 11.000 sunt gratuite.

Odată cu achiziția tabletei, Amazon pune la dispoziție cele mai bune servicii de tip cloud dar și de sincronizare. De exemplu: dacă doriți să cumpărați ceva sau ați citit o carte și doriți să știți la ce pagină ați rămas fără a mai salva, datele vor fi stocare automat în contul dumneavoastră făcut la ei pe server. Fire nu folosește un browser web obișnuit (oferit de Android) ci unul propriu numit Amazon Silk (ceva între Opera Mini și Skyfire).

Amazon Kindle Fire e un gadget de 7 destinat accesării fișierelor media și navigării web care dă posibilitate utilizatorului să acceseze o mulțime de aplicații dar nu și de pe Android Market. Acest model numit Fire e cea mai reușită tabletă dacă am face un raport calitate/preț și din păcate se adresează țărilor în care se află acest magazin. Ecranul vine cu protecție Gorilla Glass, tehnologie IPS (unghiuri largi de vizibilitate) și rezoluție de 1024 cu 600 pixeli, exact cât e și cea a unui ecran de netbook (10.1 inci). Ea cântărește doar 413 grame și vine cu suport Wi-Fi deci aveți nevoie de un router wireless în caz că nu știți sau nu aveți un hotspot. De asemenea tableta Amazon Kindle Fire vine procesor Dual Core, cu difuzoare stereo, memorie internă de 8GB, intrare audio 3.5 mm.

Alte dotări sunt: USB 2.0, suport Flash, ecran IPS mat și baterie destul de bună (8 ore de citit și 7.5 ore redare video).

Kindle

Acest e Book Reader e înlocuitorul vechiului model. Acesta vine cu un ecran de 6 inci cu tehnologie E Ink și cântărește doar 170 de grame, deci puțin mai mult decât un telefon. Are un spațiu de stocare de 2 giga și sunt două variante disponibile cu/fără reclame la un preț de 79/109 dolari.

Kindle Touch și Touch 3G

Spre deosebire de cea anterioară, acest Kindle Touch vine cu ecran tactil cu E Ink dar vor fi două modele cu/fără reclame la 99/139 dolari. Cântărește ceva mai mult, 212 grame. Spațiul de stocare e de 4 giga din care doar 3 giga ceva fi disponibil utilizatorilor. Are difuzoare stereo, mufă jack 3.5 mm, port USB 2.0 și conectivitate Wi-Fi. Modelul cu modem 3G vine în variante de 149 și 199 dolari (cu/fără reclame).

Concluzie

Tableta Amazon Kindle Fire poate fi o adevărată investiție deoarece e un gadget calitativ, ieftin și performant. Scopul acestei tablete e acela de a spori vânzările de cărți, reviste, filme, jocuri dar și altele produse sub formă virtuală de pe acel magazin online. Acesta e și motivul pentru care tableta Kindle Fire va fi vândută la un preț așa de mic. Sincer, nu înțeleg de ce nu ar face și alte magazine la fel sau chiar mai bine. Aceasta va fi disponibilă în noiembrie iar în momentul de față se află la precomandă la numai 199 dolari împreună cu cele două eBook Readere.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Kindle Fire Full Color 7”

 1. Salut,

  Kindle Fire si Touch (3G) nu vor fi disponibile pentru Europa, cel putin nu in perioada imediat urmatoare.

  Fire este destinata consumarii continutului de pe Amazon US. Sunt foarte multe servicii care sunt disponibile doar pentru statele unite, ele nefiind disponibile nici chiar pentru Marea Britanie. Deci daca iei o astfel de tableta exista riscul sa nu o folosesti la capacitatea ei maxima.

  Un lucru demn de mentionat la Kindle Touch 3G este ca navigarea prin 3G este permisa doar la interactiunea cu Kindle Store (navigare, descarcare continut) si la cautari pe Wikipedia.

  Kindle 4 e deja disponibil si in Romania, prin …

  Ah, si vezi ca butoanele de Cumpara la pret special trimit catre … care inca are in oferta vechiul Kindle, devenit Kindle Keyboard. 🙂

 2. Gasesti toate tabletele kindle la cele mai bune preturi si reduceri la Kindle Fire Full Color.

Comentariile sunt închise.