Kemot ProSinus 500, UPS 500W 230 VA pentru centrale termice

Kemot ProSinus 500 e un UPS cu mai multe destinaţii, dar folosit în special pentru centrale termice. Pentru ca acest model să funcţioneze corespunzător aveţi nevoie de borne baterie şi o baterie auto.
Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care arată bine şi e uşor de folosit. În poza de alături puteţi vedea modelul de culoare albă, dar aparatul e disponibil şi pe negru.
Se poate oberva că în partea frontală are un număr redus de butoane (mai exact două), iar în spate are un buton.

Kemot ProSinus 500

Păreri pro şi contra

UPS-ul Kemot ProSinus 500 cu putere de 500W şi 230 VA poate alimenta două pompe timp de 5-10 ore.
Aparatul poate funcţiona în 3 moduri, acestea fiind: redresor, convector sau ca sursă de alimentare neîntreruptă.
Dacă vreţi să puneţi aparatul pe o etajeră atunci trebuie să ştiţi că are o greutate de 4,6kg şi că dimensiunile sale sunt de 15x18x24 cm.

Unde excelează? Faţă de alte UPS-uri acesta are o autonomie mult mai mare în funcţie de ce trebuie să alimenteze cu curent în timp ce nu e curent de la reţea.
Cel mai bun e pentru centrale termice deoarece acestea sunt mult mai costisitoare de reparat şi nu e plăcut să stai pe frig pe timp de iarnă în cazul în care sunt probleme cu centrala datorate de lipsa curentului.

Se poate fără? Dacă aveţi o centrală pe lemne ori pe gaz atunci nu se poate fără aşa ceva deoarece în lipsa curentului pompele nu vor funcţiona, iar cazanul şi ţevile se vor supraîncălzi. La cazanele normale (fără gazeificare) temperatura normală de funcţionare e de 60-80 grade, iar în lipsa funcţionării pompelor se va ajunge la temperaturi peste 120 grade. În felul acesta se vor topi ţevile (dacă acestea sunt din plastic) şi termostatele. E posibil să curgă apa din boiler pe la supapa de siguranţă deoarece apa din boiler va fierbe. O să aveţi probleme dacă supapele de siguranţă (ale cazanului şi a boilerului) nu vor funcţiona.
Rolul unui astfel de aparat e unul dublu: de asigurare a funcţionării centralei şi de protecţie. În opinia mea nu se poate fără aşa ceva.

Te-ar mai putea interesa