Kaspersky ONE EEMEA Edition

După Windows, antivirusul e unul dintre cele mai importante programe care ar trebui să le ai pe calculator. Unul dintre cei mai buni antiviruși e Kaspersky și de curând au scos Kaspersky ONE EEMEA Edition. EEMEA înseamnă „Eastern Europe, Middle East, and Africa” însă pe tine ar trebui să te preocupe faptul că e o soluție universală pentru a proteja un calculator (PC/MAC) sau dispozitive inteligente cu Android cum ar fi un smartphone ori tabletă. (Normal că gama de telefoane inteligente e mai largă deoarece suportă telefoane Blacberry, Windows Mobile și Symbian). În opinia mea nu costă mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și nu cred că putem compara această soluție cu una free ori una anonimă.

Poze

Alături e o imagine cu fereastra principală a programului și se vede că s-a lucrat destul de mult la partea de design, dar și ergonomie deoarece îți e afișat doar ce e mai important.

Programul

Specificaţii tehnice

Pentru a utiliza Kaspersky ONE 2012 pe un calculator ai nevoie de niște cerințe minime cum ar fi procesor de 1Gz și 512/1024 RAM, iar sistemul de operare să fie Mac și minim Windows XP. În opinia mea, cerințele recomandate ar fi procesor dual core de 1,5 giga, 2GB RAM și Windows 7 SP1.
Pentru a folosi programul pe un telefon/tablet acesta trebuie să aibă minim Android 1.6 (nu știu dacă e suportat Android 4 sau 2.3, dar 3.2 e suportat 🙂 ), BlackBerry 4.5, Windows Mobile 5, Symbian 3 sau seria 60 minim 9.1.
Normal că programul trebuie activat și pentru a face acest lucru aveți nevoie de o conexiune la Internet.

Păreri pro şi contra

Pro: e una dintre cele mai bune soluții de protejare a PC-ului; consumul de resurse nu e mare și la nevoie pot fi dezactivate diferite module; funcționează pe o mulțime de sisteme de operare (mai puțin Linux de desktop/server) fiind o soluție universală de protecție
Contra: prețul e cam mare (la un magazin primești un cadou de 99 lei, adică niște boxe Logitech 2.1).

Concluzie

Kaspersky ONE este un „antivirus” popular și asta datorită faptului că e capabil. În momentul de față utilizez nod32, însă la testarea soluției de față pot spune că am rămas impresionat de faptul că nu consumă multe resurse și nici nu încetinește calculatorul ori downloadul în browser. Alături e un video review a soluției 2012.

Te-ar mai putea interesa