iRobot Roomba i3, aspirator robot cu WiFi

Un aspirator robot disponibil în mai multe nuanțe de gri este modelul iRobot Roomba i3, iar specificațiile rămân neschimbate (au codurile i3154, i3152 și i3156), de aceea și prețurile sunt cam aceleași. În general, roboții de aspirare cu prețuri de peste 1000 RON au WiFi și sunt compatibili cu diverși asistenți vocali. Adică vorbim de un gadget care poate fi controlat de la distanță și chiar vocal dacă îl conectăm la Alexa sau Google Assistant. Acest tip de aspirator poate înlocui cel clasic dacă vorbim de un spațiu de tip „open space” sau nu aveți foarte multe obstacole (multe praguri, trepte, uși).

Prețul său nu este chiar foarte mic, dar îl consider corect pentru ce oferă în acest buget. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Putem ajunge la o concluzie doar dacă ne uităm puțin și la concurență. Pentru aceeași bani, se poate opta pentru un Roborock S6 Pure care-i puțin mai popular deoarece vorbim de un brand foarte apreciat și de o prezență pe piață mai îndelungată. La prima vedere se poate observa ușor că S6 Pure oferă mop care se atașează de partea interior și este înmuiat treptat (are un recipient nu foarte mare pentru apă).

Din câte observa S Pure stă mai bine la anumite capitole:

  • senzor detectează covor.
  • autonomia de 180 minute (iRoomba are o autonomei de 75 minute). Nu ar fi o problemă autonomia dacă vorbim de o suprafață mică, adică ar termina în acel timp. Se datorează și faptului că vorbim de două capacități diferite, 1800 mAh, respectiv 5200 mAh.
  • mopul, de care vă menționam mai sus
  • oferă diverse opțiuni (zone care să nu aibă acces sau să aspire).

Au și în comun destul de multe: vin cu filtre Hepa, au același nivel de zgomot, sunt compatibile cu asistenți vocali, nu au filtru anti-alergii, funcție de oprire automată, dimensiuni aproape identice, la fel și la greutate etc. Lista este destul de lungă însă S6 Pure are încă ceva în plus, are incluse filtre lavabile.

Concluzie

iRobot Roomba i3 reprezintă o soluție bună dacă nu vă deranjează acele aspecte anterior menționate, adică lipsa mopului și autonomia (adică se va încărca mai des).

Te-ar mai putea interesa