Intel Solid State Drive (SSD) 520 Series

De curând a apărut pe piaţă acest HDD Intel Solid State Drive (SSD) 520 Series care vine în capacităţi de la 60GB la 480GB. Mie îmi convine modelul de 60 deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », însă există şi un model mai scump cu vreo 50 de lei care e o variantă retail. Această nouă serie vine ca o alternativă la 320 Series şi are îmbunătăţiri diverse printre care ar trebui menţionate suportul SATA3 şi ratele de transfer mari mulţumită S ATA3, dar şi capabilităţilor SSD-ului.

Poze

Intel SSD 520 Series nu arată cu mult diferit de seriile anterioare, iar cutia (prima poză) arată identic cu cea a modelelor anterioare. În imagini e prezent un model cu o capacitate de peste 200 de giga, însă toate arată la fel şi au aceeaşi garanţie de undeva la 5 ani.

Cutia
Componenta

Specificaţii tehnice

Are o capacitate de 60 giga şi poate fi montat pe SATA III ceea ce presupune o rată de transfer maximă de 600MB/s. Hardul citeşte cu 550 mega şi cu 475 scrie ceea ce poate fi spus că e extrem de bine. E realizat pe tehnologia de 25 nanometri şi e un Intel NAND Flash Memory Multi-Level Cell – MLC. Având o dimensiune de 2,5 inci asta înseamnă că poate fi instalat atât în desktopuri, cât şi în laptopuri.

Păreri pro şi contra

Această componentă e una de la un producător care se respectă şi din acest motiv are o garanţie de 60 de luni care nu am întâlnit-o la alte Solid State Drive-uri. Faptul că îl puteţi conecta la comp prin Seria ATA 3 nu înseamnă că pe calculatoarele cu SATA1 ori 2 nu va merge deoarece în mod normal şi acestea sunt suportate.
Nu am de precizat vreun minus deoarece chiar şi preţul e unul mic pentru capacitatea sa mare şi fiabilitatea/garanţia asemenea.

Concluzie

Alături e un preview video la un model similar şi l-am pus pentru a vă face o impresie despre cum arată şi despre ce conţine pachetul. Conţinutul cutiei poate fi diferit deoarece există modele simple, modele retaile etc care şi au preţuri diferite. Acest fel de componente realizate de Intel sunt foarte bun şi sunt apreciate de clienţi datorită faptului că sunt mai durabile decât alte modele şi asta se vede în garanţia mare. (După cum aţi observat, preţul nu e deloc mare dacă e să-l comparăm cu alte HDD-uri de aceeaşi capacitate care au o garanţie de doar 2-3 ani. Deci chiar merită.)

Te-ar mai putea interesa