Intel SSD 330 Series

Cei de la Intel sunt renumiți pentru SSD-urile lor și de curând au intrat pe piață cu modelul Intel Solid State Drive (SSD) 330 Series care vine în multiple variante de memorie (aici mă refer la capacitatea de stocare) cum ar fi 60GB, 120GB și 180GB. Prețul nu e deloc mare spre surprinderea și cel mai ieftin model poate fi luat cu un preţ bun Vezi prețul special de azi ». E foarte interesant cât de ieftine au devenit SSD-urile și performanțele au crescut la fel ca și capacitățile de stocare.

Poze

Se poate vedea că atât cutia cât și componenta nu diferă foarte mult de seria 320 și față de alte modele acesta (330-ul) are o viteză mai bună de scriere. Greutatea e una mică și de aceea dacă o să-l puneți într-un laptop o să vă asigure o portabilitate sporită. Va crește și autonomia laptopului deoarece consumă mai puțin curent, iar rezistența la șocuri e oarecum cireașa de pe tort.

Cutia
Componenta

Specificaţii tehnice

Intel SSD 330 Series e un model al anului 2012 și poate fi instalat în calculatoare cu suport SATA 3, dar și în cele cu SATAI ori SATAII… în mod normal. Pe SATAIII va rula în condiții optime și perfomanțele vor fi maxime și acest lucru se datorează în principal faptului că această magistrală are o viteză teoretică de transfer de 600 mega. Componenta are o viteză de copiere citire de 500 mega și la scriere de 400.

Păreri pro şi contra

Pro: se poate instala ușor; prețul nu e deloc mare ceea ce ne demonstrează că SSDurile au devenit tot mai ieftine; vine cu o garanție mare de 3 ani; poate fi montată atât în calculatoare de tip desktop cât și în notebook-uri deoarece are o grosime de 2,5 inci.
Contra: nu prea am ce spune contra, mai exact nu există niciun minus.

Concluzie

Dacă te interesează un astfel de model atunci alături găsești un preview destul de reușit. Se poate vedea că componenta e doar o plăcuță, iar cutia sau carcasa o face ceva mai mare. Poate fi folosit și fără acea carcasă însă e bine să nu o deschideți ca în clip deoarece s-ar putea să vă pierdeți garanția.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Intel SSD 330 Series”

  1. Am si eu ceva asemanator si nu pot decat sa-l recomand pe Intel ca producator deoarece a dovedit ca se pricepe la procesoare si nu o da in bara nici cu aceste mici harduri.

Comentariile sunt închise.