Intel Pentium IvyBridge G2020

Intel Pentium G2020 e cel mai ieftin IvyBridge și a apărut de curând și în România. Vine la pachet cu două nuclee reale și tot atâtea virtuale, cache level 3 de 3MB și o putere termică de 55W. Se poate monta doar pe socket 1155 (Gigabyte H61M-DS2 e o placă de bază compatibilă) și o să găsești undeva la 100 de plăci de bază compatibile cu acest soclu. Despre prețul procesorului trebuie spus că nu e deloc mare deoarece îl poți lua la un preţ bun Vezi prețul special de azi →. Cât despre benchmark-uri și teste nu știu ce să zic din moment ce e un procesor office. În orice caz, eu zic că nu vă stresați referitor la performanțele lui deoarece sunt foarte bune pentru prețul care îl dați pe el.

Poze

Procesorul de față e unul cu o arhitectură nou, dar ambalajul și aspectul exterior e similar cu cel al generației anterioare – Pentium SandyBridge. În pachet e livrat și un cooler, dar vreau să subliniez că pachetul depinde și de magazinul de unde îl luați.

Cutia
Cutia
Cipul
Cipul

Specificaţii tehnice

Intel Pentium IvyBridge G2020 e cel mai nou Pentium Ivy Bridge, fiind fabricat pe procesul de 0.022 micron. Vine cu un cip grafic Intel HD care rulează în mod normal la 650 MHz, și până la 1050 Mhz în Turbo mode. Că tot suntem la memorie, trebuie spus că procesorul suportă memorie DDR3-1333 (dacă puneți memorie DDR4 sau altă variantă superioară, aceasta va fi scăzută la frecvența de 1333) în mod dual channel.

Păreri pro şi contra

Pro: e foarte ieftin; are cip grafic; vine cu modul turbo; frecvența e de 2900 MHz; vine cu un cooler ceea ce vă scapă de grija achiziționării unuia; suportă sisteme de operare pe 32/64 de biți; se poate instala rapid; plăcile de bază socket 1155 costă foarte puțin și ai de unde alege deoarece sunt disponibile undeva la 100 de modele compatibile.
Contra: nu are suport nativ pentru DDR4, în sensul că scade frecvența la 1333; suportă PCI E 2.0.

Concluzie

În cazul în care nu prea ești pasionat de jocuri și vrei un procesor pentru navigat pe Internet, vizionat filme și un joc de weekend atunci modelul acesta ar fi recomadnarea mea. Costă foarte puțin, iar performanțele sunt superioare generației Sandy. Despre cum arată și ce vine în pachet vă puteți face o părere din clipul de alături care e unul foarte reușit.

Lasă un comentariu