Intel Pentium Dual Core G870

Intel Pentium Dual Core G870 e un procesor foarte bun de la Intel și vine ca o alternativă la AMD A6 X2 5400K. Acest Intel face parte din seria Sandy Bridge deoarece din seria Ivy pe piață sunt doar procesoare i3, i5 și i7. La un preţ bun Vezi prețul special de azi » cred că e un best buy și cred că o să vă puteți configura un sistem desktop decent pe bani puțini cu această componentă.

Poze

Din imaginea de alături se poate vedea cum arată. Nu vine cu nimic special pe partea de design deoarece arată ca restul procesoarelor de la brandul producător. Chiar dacă este un procesor office, eu zic că poate fi folosit cu succes și pentru realizarea unui PC multimedia deoarece are două nuclee și cip grafic Intel HD. Referito la cipul grafic, trebui știut că disponibilitatea lui diferă de placa de bază.

Așa arată

Specificaţii tehnice

Pentium G870 este un procesor foarte bun deoarece are două nuclee și o frecvență ridicată de 3100 megaherți. Poate fi montat doar pe plăci de bază socket 1155, iar un model accesibil ar fi Asus P8H61-M LX3 Plus R2.0. Consumul de curent al componentei nu e deloc mare deoarece este un procesor entry level și mai mult pentru sarcini elementare.

Păreri pro şi contra

Pro: este un procesor rezistent și garanția de 3 ani vine să confirme acest lucru, dar și să te liniștească; prețul de achiziție nu e deloc mare; montarea nu e deloc complicată, dar se poate realiza numai pe o placă de bază 1155 care nu costă deloc mult după cum se poate vedea aici; cipul vine cu multe tehnologii și trebuie spus că poate funcționa optim atât în mod 32 bit cât și 64 bit… depinzând de ce sistem de operare aveți.
Contra: nimic.

Concluzie

Dacă nu prea ai mulți bani și vrei să-ți faci un calculator pe componente care să se descurce de minune la majoritatea sarcinilor atunci ai nevoie de un astfel de procesor. Se știe că Intel e numărul unu, iar prețurile componentelor sale nu sunt deloc mari deoarece vin cu o garanție mare și pe partea de calcule e în fața AMD. Chiar dacă suportă și Windows XP, eu vă recomand instalarea Windows 7 pe 64 bit deoarece în momentul de față e cel mai bun OS.

Lasă un comentariu