Intel Pentium Dual Core G860 SandyBridge

Nimic nu se compară cu un procesor Intel, mai ales când e vorba de un Pentrium cu Sandy Bridge cum e procesorul Intel Pentium Dual Core G860 SandyBridge. Față de modelele anterioare de Pentiumuri acesta are o placă grafică puternică integrată – Intel HD. Procesorul Pentium G860 e ideal în cazul în care vrei un Intel mai puternic decât cel care îl deții în momentul de față sau dacă vrei să-ți faci un sistem din categoria office-gaming (fără mari pretenții). Placa video incorporată e un Intel HD care nu e la fel de puternică ca cea HD 2000 a unui i3-2125 sau ca HD 3000 a unui i5-2500K, dar e decentă. Astfel de plăci video sunt ideale pentru redarea conținutului video de înaltă definiție cum sunt filmele HD.

Fiind un CPU decent e normal ca și prețu lui să fie la fel de decent și astfel poate fi achiziționat la un preț bun Vezi prețul special de azi ». În opinia mea e un preț foarte bun pentru un cip Intel care e și de ultimă generație. Dacă vrei un procesor ieftin atunci poți alege și un Celeron care costă 100 lei, dar eu totuși îți recomand acest model deoarece e mult mai bun (diferența e colosală între un Pentium și un Celeron).

Poze

Cutia
Așa arată cipul

Specificaţii tehnice

Pentium G860 poate fi montat pe plăcile de bază care au socket de 1155 și asa arată că e un model nou de cip. Are exact 3 giga la frecvență și poate opera pe 32 și 64 de biți fără probleme. Fiind un CPU boxed e normal să vină cu un cooler și asta vă va ajuta puțin buzunarul deoarece nu va trebui să scoateți bani și pentru un cooler.

Grafica dedicată are 850 megeherți și are un mod tubo care merge pe 1100 megagerți. Fiind un poricesor nou acesta suportă doar memorie DDR3 1066 sau 1333.

Alte detalii

Păreri pro şi contra

Pro: are placă video integrată (nu mai trebuie să dați bani pe o placă video dedicată dacă nu sunteți o persoană pasionată de jocuri de ultimă generație), e cu două nuclee, iar prețul e mic (sub 500 lei).
Contra: nu am niciun minus de adăugat.

Concluzie

Intel G860 nu e un procesor de gaming dar cu siguranță că puteți configura un sistem desktop PC ecilibrat care să suporte jocurile de ultimă generație setate la detalii medii înspre maxime.

Nu am pus un cpu benchmark mai complex deoarece procesorul fiind foarte nou nu a fost testat de profesioniști, încă. Dar, pentru a vă face o părere despre cât e de puternic trebuie să știți că e peste G850 și core i3-2100.

Comparat cu cipuri asemănătoare

Te-ar mai putea interesa