Intel Pentium Dual Core G850

Procesorul Intel Pentium Dual Core G850 este pentru acele persoane care vor un procesor performant și nu unul pentru sarcini office cum ar fi un Celeron (G530, de exemplu). Normal că nu e chiar la fel de puternic ca un G860, dar diferențele nu sunt chiar așa de mari (doar frecvența).

Acest Pentium e unul Sandy bridge și față de generația anterioară e mult mai special deoarece are câteva tehnologii în plus și un procesor grafic bazat pe Intel HD 2000. Acest cip grafi ține locul unei plăci video dedicate și are capabilități HD putând să redea filme 720p fără probleme. Prețul microcipului e bun și având în vedere că e comparabil cu un i3 model vechi cred că-și merită banii. La acești bani primiți și un cooler care e în pachet și având grafică Intel HD nu trebuie să cumpărați o placă grafică dacă nu sunteți o persoană pasionată de jocuri. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Așa arată
E mai tare decât un i5

Specificaţii tehnice

Pentium G850 are o frecvență de puțin sub 3 giga, însă cu toții știm că importante sunt nucleele, mai exact numărul lor. Acesta are două nuclee și vor asigura niște performanțe mai mult decât decente atât în jocuri cât și în aplicații solicitante.

Din păcate poate fi montat doar pe plăcile de bază cu socket 1155 care sunt caracteristice procesoarelor Sandy Bridge. O astfel de placă nu costă mult și zic că va merita investiția datorită cipului din acest articol.

Fiind un Intel nu se încălzește așa de tare și consumă puțin curent – undeva la 65W. Consumă superior unui monitor LED însă până la urmă e creierul unui calculator și cred că e normal.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul nu e mare (G620 are un preț inferior cu câteva zeci de lei și o frecvență… anemică), are două core, cipul Intel HD e capabil să redea filme de înaltă definiție și există jocuri care pot rula frecvent pe ea.
Contra: nimic.

Concluzie

G850 e un Sandy bridge apărut în vară (de curând e prezent în România) fiind recomandat de tehnologia împrumutată de la core i și de aceea are zdrobește în benchmark-uri orice Pentium din generațiile anterioare.

Alături e un clip în care o să puteți admira performanțele grafice ale acestui procesor. Sper ca preview-ul să vă facă o părere despre ce jocuri vor merge pe Intel GMA HD.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Intel Pentium Dual Core G850”

  1. Cand ma gandesc ca acel GMA HD e superior placii GeForce MX440, care inca o am intre-un calculator, ma apuca raul de mare. Este interesant cum a progresat tehnologia si cat de mult au scazut preturile in favoarea noastra… a clientului.

Comentariile sunt închise.