Intel Pentium Dual Core G645

Dacă vrei să-ți faci un desktop PC de tip office atunci eu îți recomand un procesor Intel Pentium Dual Core SandyBridge 2C G645, adică un Pentium G645 din generația Sandy Bridge. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și pe acești bani nu poți achiziționa mare lucru în materie de procesor, dar cred că acesta e foarte bun pentru sarcini de genul vizionat filme, navigat pe Internet și ascultat muzică.

Poze

Pe partea de aspect nu se poate spune că ar excela cu ceva, dar tot ce este important e faptul că e performant. Montarea se poate face doar pe socket 1155, iar o placă de bază cu socket de tip 1155 nu costă deloc mult. Spre exemplu placa e destul de accesibilă, iar dacă vreți alte alternative atunci le găsiți .

Procesorul

Specificaţii tehnice

Caracteristicile sunt foarte asemănătoare cu cele ale modelului având procesor cu două nuclee, 2,9 gigaherți pe partea de frecvență și cache 3MB pe nivelul 2. Normal că vine cu Intel HD Graphics pe partea de grafică, iar acest GPU este capabil de a reda fluent filmele 720p. Vine și cu numeroase tehnologii, dar cea mai importantă e suportul de operare pe 64 bit.

Păreri pro şi contra

Pro: are un excelent raport între preț și calitate; montarea nu e deloc complicată; suportă sisteme de operare pe 32 și 64 biți, iar eu vă recomand să instalați Windows 7 pe 64 biți; cele două nuclee furnizează puterea de care o să aveți nevoie în aplicațiile solicitante; vine cu garanția de trei ani care este caracteristică Intel și mai nou AMD; consumul de curent nu e deloc mare fiind un procesor entry level, dar trebuie știut că acest consum diferă și în funcție de sarcinile rulate.
Contra: nimic.

Concluzie

Dacă ai o firmă și ai nevoie de câteva calculatoare atunci cred că un astfel de procesor ar fi numai bun deoarece vine și cu placă video integrată în cip și așa ai prins două muște dintr-o lovitură. Prețul nu e deloc mare și ca alternativă ar fi doar  care are un preț puțin mai mare. Pe lângă acest procesor mai trebuie luată o placă de bază de genul, minim 2GB memorie RAM, un hard, o unitate optică și o carcasă, iar unitatea e gata…

Te-ar mai putea interesa