Intel Pentium Dual Core G620

Dacă vreți să vă configurați un calculator bunicel atunci procesorul Intel Pentium Dual Core G620 ar fi unul dintre cele mai bune modele. Am scris despre modelul G630 care e tot un Sandy Bridge, dar e ceva mai bun datorită frecvenței puțin superioare. Până la urmă la un procesor nu contează frecvența, ci numărul nucleelor și numărul acestor nuclee e de preferat să fie superior 1. Modelul Pentium G620 e cel mai nou Pentium și e din generația SandyBridge, asta însemnând că are placă video incorporată cu capabilități HD. Exact sau corect ar fi cip sau procesor grafic, iar față de modelele dedicate acesta nu are memorie, ci îți va lua din RAMii calculatorului. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Prețul normal că e sub 300 lei și în opinia mea vor face din sistemul dumneavoastră unul foarte performant. Prețul e pe merit și pentru că stă bine în benchmark-uri și asta o să o vedeți alături.

Poze

Cipul
Benchmark

Specificaţii tehnice

Pentium DualCore G620 vine cu o frecvență de 2,6 giga și două nuclee ceea ce înseamnă performanțe superioare. Performanțele sunt  și datorită faptului că are 3 mega pe nivelul doi de cache și chiar dacă e performant din păcate poate fi montat doar pe plăcile de bază noi cu socket 1155.

Placa grafică e un Intel HD construit pe modelul HD 2000 din modelele anterioare de core i și e foarte bună pentru filmele 720p și le poate reda fluent. Alături este o demonstrație a capabilităților grafice. E bună pentru jocuri dar aș spune despre acestea că sunt jucabile.

Păreri pro şi contra

Pro: costă foarte puțin, performanțele sunt superioare generațiilor anterioare de Pentium E (poate fi comparat cu un i3 din generația anterioară la capitolul performanțe), vine cu placă video în cip și în cutie e inclus și un cooler.
Contra: nu are multe nuclee ceea ce ar fi însemnat multă performanță.

Concluzie

G620 este un procesor de nota 10 cu minus (doar datorită faptului că nu are mai multe core) și îl recomand cu căldură deoarece îți poți face un sistem desktop de office-gaming perfect. Alături e un video review la modelul de față cu câteva cuvinte și sper că ți+ai făcut o părere despre acest model foarte bun și încă o dată Intel dovedește că face procesoare foarte bune, iar cei care le cumpără sunt inteligenți. 😉

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Intel Pentium Dual Core G620”

  1. Salut. Am un procesor asemanator cu acesta. Problema e ca din 2.6 giga imi functioneaza doar la 1.8 si nu stiu din ce cauza. Am incercat sa schimb din bios la 2.53 dar se reseteaza si se pune automat iar pe 1.8.Ma poti ajuta? Mersi mult

  2. Probabil că ar trebui să pui setările BIOS-ului la default. Poate ai modificat ceva în setările BIOS.

Comentariile sunt închise.