Intel Pentium Dual Core G2030 IvyBridge

Acest procesor Intel Pentium Dual Core G2030 IvyBridge e unul din a treia generație de procesoare Pentium însă e o alegere perfectă pentru cineva care vrea un calculator performant pe bani puțini. Dacă folosești calculatorul în mare parte pentru web browsing, ascultat muzică și vizionat filme atunci chiar nu are rost să investești într-un i3 care costă dublu. (Cred că ar trebui să lămuresc de ce un i3 costă dublu. Prețul mai mare al unui i3 se datorează tehnologiei Hyper-threading, însă dacă tu nu editezi clipuri și nu ești pasionat de jocuri nu are rost să dai mulți bani pe ce nu folosești).

Acest procesor Pentium G2030 are un preț bun Vezi prețul special de azi », însă nu trebuie uitat că trebuie uitat că e necesară o placă de bază socket 1155 precum Asus H61M-K… sau ceva similar. Oricum, placa nu o să coste mai mult de 200 lei.

Componenta
Componenta

Pe partea de specificații acest model are o frecvență de 3 Ghz, două nuclee și placă video Intel HD integrată. Deci, nu trebuie să cumpărați placă video deoarece procesorul are așa ceva. Același lucru e valabil și în cazul cooler-ului deoarece în cutie e livrat și așa ceva. Procesorul poate funcționa în mod 32 sa 64 biți, iar dacă nu știți ce sistem de operare să alegeți pentru el atunci eu vă recomand Windows 8.1 pe 64 biți.
De asemenea nu trebuie uitat să cumpărați memorie RAM 4GB deoarece cu 2GB nu o să meargă bine.

E un procesor foarte bun deoarece scoate undeva până în 3000 puncte la benchmark (e mai mult mai rapid decât oricare Pentium pe laptopuri), vine cu placă video excelentă, consumul de curent e unul scăzut și are un preț foarte foarte mic.

Deci, dacă ești în căutarea unui procesor care să fie performant și ieftin în același timp atunci îți recomand acest model. Ca placă de bază îți recomand un model Asus (ai link mai sus) deoarece vine cu UEFI BIOS care nu doar arată super, ci e și foarte simplu de utilizat.
Pentru a îți face o părere despre cum arată îți recomand clipul de alături. Din el poți vedea și ce mai e inclus în pachet, adică ventilatorul.

Te-ar mai putea interesa