Intel Core i7-8700K Coffee Lake, procesor Hexa Core socket 1151

Procesorul Intel Core i7-8700K din familia Coffee Lake se folosește de aceeași tehnologie 14 nm ca pe generația precedentă – Kaby Lake. Această nouă generație oferă cam aceleași specificații: frecvență de lucru, cache per nucleu și socket 1151. Totuși, performanțele au crescut deoarece sunt mai multe nuclee și thread-uri. Dacă e să-l compar cu predecesorul i7-7700K, noul model e cu circa 30% mai performant. Bineînțeles, dacă vreți să faceți acest upgrade, atunci e nevoie și de o placă de bază nouă – chipset 300. Plăcile de bază nu sunt chiar ieftine, însă merită dacă vreți să încercați conținut 4K sau să scoateți mai multe fps-uri în jocuri.

Prețul e decent ținând cont de concurență și de ce găsim pe piață la ora actuală. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are o memorie cache de 12MB, adică are 2MB pentru fiecare nucleu. După cum am precizat sus, e un model Hexa Core cu frecvență de 3.7 GHz (poate să crească la 4.3 GHz). Dacă veți construi un desktop High End, chiar nu merită să vă zgârciți. Acesta reprezintă o investiție bună pentru următorii ani, în special că tot mai multe jocuri vor fi optimizate pentru a fi jucate la rezoluție 4K.

Ca multe alte procesoare și acesta are o placă video Intel, ea se numește Intel UHD Graphics 630. Doar din numele său se poate observa că a fost creată pentru a rula filme 4K.

Păreri pro și contra

Prețul e justificat de performanțele mult mai mari, în sfârșit puteți pune memorii Dual Channel DDR4 2666 (Kaby Lake suporta doar DDR4 2400). Chiar dacă nu vine cu un cooler inclus, poate vă doriți răcire lichidă care e mult mai eficientă. Apreciez că nu a crescut consumul noilor componente – 95 W, motiv pentru care nu trebuie schimbat sursa (cu overclocking crește consumul).

Nu merită să mai așteptați procesoarele pe 10 nm, deoarece acelea vor fi lansate peste aproape un an și vor costa foarte mult. Intel Core i7-8700K reprezintă cea mai bună soluție pentru gameri deoarece suportă overcloking și oferă mai multă performanță. Odată cu apariția noii generații, prețul seriei Kaby Lake a scăzut, deci generația precedentă poate fi luată în calcul dacă vi se pare prea scump acesta.

Te-ar mai putea interesa