Intel Core i7-4770K, procesor quad core

Poate că i7-4770K e unul dintre cele mai scumpe procesoare de pe piață, dar e și printre cele mai bune. Asta deoarece are patru nuclee, frecvență ajustabilă prin Turbo Boost, o multitudine de tehnologii și cip grafic Intel HD 4600. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un procesor ideal pentru un desktop PC de gaming. Un lucru de care trebuie să țineți cont e cel că se poate monta doar pe o placă de bază cu socket 1150 cum ar fi ASRock B85 PRO4.
Aș recomanda componenta aceasta celora care vor un desktop puternic și nu acelora care vor să facă un upgrade de la un i7 Ivy Bridge deoarece diferența de performanță nu e chiar așa de mare.

Aspect

Din imaginea de alături puteți vedea cum arată acest procesor și se poate spune că nu are un aspect cu mult diferit de cel al generațiilor anterioare.

Procesorul
Procesorul

Caracteristici tehnice

Intel Core i7-4770K e un procesor foarte puternic, iar acest lucru se poate vedea de pe urma celor patru nuclee, a frecvenței standard de 3500 Mhz (normal că frecvența e ajustabilă în funcție de necesități) și a altor lucruri. Poate fi montat doar pe o placă socket 1150 care nu e deloc scumpă, iar aceasta e cea mai ieftină de pe piață.

Păreri pro şi contra

E foarte performant, e mai economic decât generațiile anterioare, vine cu o garanție standard de 3 ani. Performanța e bună și de aceea procesorul de față ar fi o soluție pentru cei care vor să-și configureze un calculator nou și nu să-și facă un upgrade de la Ivy Bridge.
Singurul punct contra ar fi faptul că poate fi instalat doar pe o placă de bază 1150, deci dacă aveți una 1155 atunci va trebuie să o schimbați.

Concluzie

Generația Haswell vine cu o mulțime de procesoare, iar acest i7 e foarte bun. I se poate face overclocking fără probleme deoarece acel k de la sfârșitul codului ne arată că vorbim despre un procesor destinat segmentului OC. Mai multe informații precum ar fi un review video, dar și câteva benchmark-uri se pot vedea din clipul postat mai jos.

Te-ar mai putea interesa